Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije im jasno

Real riga vatru na suce i VAR: Jadaju se da su teško oštećeni, a Barca zabija iz zaleđa

U Realu podjednako kao i njihovi navijači rigaju vatru prema sucima, ne skrivaju ogorčenje...

Real Madrid - Betis (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Betis je prva momčad u povijesti La Lige kojoj je pošlo za rukom da tri uzastopne sezone napusti Santiago Bernabeu bez primljenog gola.
Prethodne dvije sezone Andalužani su slavili protiv Reala na Bernabeuu s 1:0 i 2:0, a sinoć je bilo 0:0.

Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge (Foto: AFP) "Buše" li Kovača zvijezde Bayerna? Dva stara vuka i šegrt glavni kandidati: Legenda Elfa pred vratima! divider

Real je propustio šansu da s pobjedom preskoči Barcelonu na ljestvici i probije se na prvo mjesto. Ovako je bodovno izjednačen s Kataloncima, ali ima i lošiju gol-razliku. Veliki rivali imaju po 22 boda. Večeras ih možda pretekne Granada koja ima dva boda manje i igra s Real Sociedadom na svojem travnjaku.

U Realu ogorčeni na suđenje

Betis je ostao neporažen najviše zahvaljujući svojem čuvaru Joelu Roblesu koji je odlično branio. Madriđani se žale na suđenje. U Realu podjednako kao i njihovi navijači rigaju vatru prema sucima, ne skrivaju ogorčenje, tvrde da su opet zakinuti za čist jedanaesterac u finišu utakmice.

Kevin Lee nokautirao Gillespieja (Foto: AFP) U stilu Cro Copa isporučio jedan od najbrutalnijih nokauta high-kickom u povijesti UFC-a divider

Sporne sudačke odluke dižu do razine skandala. Ne mire se s tumačenjem sudaca kako je ruka Zouhaira Feddala bila u prirodnom položaju. Konfuzija oko tumačenja pravila po pitanju igranja rukom vlada u skoro svim europskim ligama. Ni Španjolska nije izuzetak.

Nisu im jasni kriteriji

„Vidio sam to jako dobro, ali suci očito nisu“, grmio je Sergio Ramos nakon utakmice.

Megan Olivi (Foto: GOL.hr) Reakcija lijepe UFC-ove reporterke nakon strašnog nokauta postala apsolutni hit na društvenim mrežama divider

Oglasili su se i čelnici Reala.

„Nije mi jasno zašto se VAR nije oglasio? Jednom dosude jedanaesterac za sličnu situaciju, drugi put ne. Mi smo za VAR, podržavamo nove tehnologije, to puno pomaže sucima. No nisu nam jasni kriteriji“, prokomentirao je nakon utakmice Emilio Butragueno, Realov direktor institucionalnih odnosa.

Zakinuti za 4 penala i 7 bodova?

U Realu smatraju da su ove sezone zakinuti u četiri situacije, odnosno da im nisu svirana četiri jedanaesterca, a zbog čega su, smatraju, izgubili sedam bodova. Spominju tri utakmice, protiv Betisa, Villarreala i Mallorce. Žale se da bi s tih sedam bodova bili uvjerljivo prvi na ljestvici.

Krvavi Nate Diaz (Foto: AFP) Nakon spektakularne tri runde zaustavljena glavna borba UFC 244 eventa u New Yorku! divider

Madriđani ne propuštaju istaći kako su suci i VAR naklonjeni Barceloni. Kao primjer uzimaju utakmicu s Levanteom u prošlom kolu. Barcelona je izgubila tu utakmicu 3:1, ali je povela golom Lionela Messija iz jedanaesterca i utakmica je mogla drukčije završiti.

A Barca zabija iz zaleđa...

U začetku akcije koja je prethodila jedanaestercu Griezmann je bio u očiglednom zaleđu, no suci to nisu vidjeli, a VAR se nije oglasio. Naravno, Madriđani se uglavnom referiraju na sudačke pogreške koje su išle na njihovu štetu, dok one koje su im išle u prilog u pravilu ne registriraju.

Katalonski mediji uzvraćaju Madriđanima da je Real zadnji klub na svijetu koji se može žaliti na suđenje. Ističu da je lista sudačkih previda u korist Reala, što u prvenstvu, a što u Ligi prvaka, toliko dugačka da joj se ne vidi kraj.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider