Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova era Kraljeva

Otkriven datum otvorenja novog Bernabeua: Real sprema spektakl i veliko iznenađenje

Radovi na obnovi Realova stadiona Santiago Bernabeua ulaze u posljednju fazu, a Kraljevski klub obavijestio je svoje navijače o datumu službenog otvorenja…

Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid u subotnjem El Clasicu u Dallasu okusio je kako je igrati nogomet pod zatvorenim krovom i u klimatiziranom prostoru. Dok je vani temperatura prelazila 36 Celzijevih stupnjeva, unutra je bilo ugodnih desetak stupnjeva manje.

Bayern Bayern spreman za najveći transfer u svojoj povijesti: Održan sastanak u Londonu, evo detalja divider

Kraljevski klub slične će mogućnosti imati kada se završi obnova njegova Santiago Bernabeua, koji će također imati pomični krov. Radovi su u završnoj fazi, a madridski klub odredio je datum otvaranja: subota, 23. prosinca 2023.

Real otvara novi Bernabeu dva dana prije Božića

Dakle, dva dana prije Božića. Real je već poslao obavijest na adrese udruženja navijača da je taj dan odabran za proslavu ponovnog otvaranja svoga mitskog stadiona.

Real 20. prosinca gostuje kod Alavesa pa će na taj način igrači i djelatnici kluba imati vremena proslaviti Badnjak sa svojim obiteljima. Članovi kluba obaviješteni su da je u pripremi glazbeno-scenski spektakl te da će otvorenje uveličati brojne slavne osobe iz španjolskog sportskog i društvenog života.

Feyenoord Nizozemci pritišću Dinamo: Novi istup u medijima zbog Ivanušecova transfera divider

Već se neko vrijeme zna da je Florentino Perez povjerio Alejandru Sanzu, poznatom španjolskom pjevaču, glazbeniku i kompozitoru, koji je navijač i počasni član Reala, da sklada novu himnu Reala i izvede je na otvorenju stadionu.

Nova himna

Još se ne zna kako zvuči i cijeli planet Real s nestrpljenjem iščekuje čuti uradak svjetske zvijezde latinoglazbe, najpoznatije po baladama s očitim utjecajem flamenka. 

Kako god, u Realu se nadaju da će pjesma biti ugodno iznenađenje, da će je navijači prihvatiti i da će stati uz bok već poznatih Realovih himni te uvesti Kraljevski klub u novu eru.

Do konačnog završetka radova ostalo je pet mjeseci, a dotad će se nastaviti koegzistencija građevinskih i sportskih aktivnosti, no radovi će biti sve manje vidljivi.

Hoće li sva tri hrvatska kluba proći 2. pretkolo?

Ukupno glasova:

Zasad je u prvom planu završetak ubrzanih ljetnih radova i pripremanje stadiona za otvaranje nove sezone. Bit će to 2. ili 3. rujna protiv Getafea. Do službene inauguracije stadiona momčad Reala ima na rasporedu osam domaćih ligaških utakmica, a morat će odigrati još tri u grupnoj fazi Lige prvaka.

Derbiji u drugom dijelu sezone

Izgled koji će Bernabeu imati za utakmicu s Getafeom bit će vrlo sličan onome kako će stadion izgledati nakon završetka radova. Radovi na komori za travnjak, koja se nalazi tik uz teren, bit će gotovo dovršeni. Realovi navijači moći će uživati u potpuno novim sjedalima, travnjaku na uvlačenje, velikim semaforima i raskošnom osvjetljenju. Sve skupa pružit će jedinstveno nogometno iskustvo.

U međuvremenu, radovi koji utječu na druge dijelove stadiona, kao što su šoping-zona, bit će dovršeni do 23. prosinca, baš na vrijeme za božićnu kupovinu.

La Liga je složila kalendar tako da će Real najveće domaće ligaške utakmice odigrati sljedeće godine. U prvom redu Clasico protiv Barcelone (21. travnja) i gradski derbi protiv Atletica (4. veljače. Sevilla gostuje 25. veljače, a Athletic 31. ožujka, dok će Mallorca imati čast otvoriti novi grandiozni Bernabeu 3. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider