Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka s vremenom

Nizozemci pritišću Dinamo: Novi istup u medijima zbog Ivanušecova transfera

Luka Ivanušec na meti je nizozemskog Feyenoorda, to nije nikakva tajna.

Feyenoord (Foto: Afp)

Prvi koji bi od četvorice hrvatskih reprezentativaca mogao napustiti Dinamo jest Luka Ivanušec, za kojeg je ozbiljno zagrizao Feyenoord.

Nizozemski velikan zainteresiran je za dovođenje varaždinskog ofenzivca koji će ove jeseni proslaviti 25. rođendan. Iz Rotterdama je u Maksimir prije nekoliko tjedana stigla prva ponuda, koja je iznosila sedam milijuna eura plus postotak od budućeg transfera, ali to su u taboru Modrih odbili.

Dogovor je bio na vidiku

Feyenoord je potom nedavno poboljšao ponudu. Iznos odštete iznosio je nešto više od osam milijuna eura plus bonusi, plus postotak od zarade od njegove daljnje prodaje iz Nizozemske, i činilo se da je dogovor na pomolu, ali zasad je sve stopirano.

Nešto opširnije o tome je progovorio nizozemski novinar Marcel van der Kraan, koji radi za Telegraaf, a o Ivanušecovu transferu pričao je u podcastu Kick-Off.

"Ivanušec je mislio da će u subotu biti u zrakoplovu za Rotterdam, ali u Dinamu su mu rekli da ga trenutačno previše trebaju i da bi mogli zaraditi desetke milijuna eura ako ih uvede u grupnu fazu Lige prvaka. Iz tog razloga ne žele surađivati", izjavio je Van der Kraan.

Paralelno s tim, nizozemski portal 1908.nl objavio je da je Feyenoord ponudio Ivanušecu ugovor na pet godina, do ljeta 2028. Tu problema sigurno neće biti, Ivanušec će dobiti veću plaću od one koju ima u Dinamu, ali preostaje da se klubovi dogovore.

Sasvim je jasno da Feyenoord navija za to da Dinamo što prije ispadne iz kvalifikacija za Ligu prvaka, kako bi im Ivanušec bio što prije dostupan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider