Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On je fenomen"

Pukštas presudio, Labrović briljirao, a Livaja jednim potezom zavaljao više od 30.000 ljudi

Hajduk je u Jadranskom derbiju pobijedio Rijeku i ima šest bodova nakon dva kola HNL-a.

Veliki prostor u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu dobio je nedjeljni Jadranski derbi Hajduk - Rijeka.

"Počelo je više-manje kao svaki derbi na Poljudu, ne pretjerano zanimljivo osim one vratnice iz druge minute, ali onda od 25. minute druga priča", uvodno je rekla Valentina Miletić.

"Ispalo je na kraju da je to bila jedina Rijekina prilika jer su Riječani ostali bez udarca u okvir. Iako je taj šut doslovno bio u okvir, ali, eto, statistički se to ne broji. S druge strane, briljirao je Labrović, obranio je sve osim Pukštasova udarca s pet metara iz odbijanca. Opet je odigrao odličnu utakmicu, meni ga je glupo više hvaliti jer nije nikakva tajna da smo skoro iz istog sela i da ga već tri godine forsiram kao potencijal. Njegova ocjena ponovno je među višima u ovom kolu i svaka čast Nediljku", nadovezao se Igor Ćurković te se osvrnuo na genijalni potez Marka Livaje:

"Jedno od najboljih dodavanja koje sam ikad vidio uživo. Cijeli stadion očekivao je Livajinu dijagonalu na drugu stranu, a on ostavi nisku loptu na prvu stranu. Svi su zaplivali, cijeli je stadion zaplivao na tu fintu i Pukštasa je možda malo i iznenadilo koliko je imao vremena i prostora pa raspalio svom snagom u bliži kut."

"Strašno", složio se Ivan Ljubić.

"Nevjerojatna lopta, tu je opet taj faktor Livaje. Moraš ga imati na terenu, neće on trkački biti na razini kao neki drugi napadači, ali čisto što je tu, jedan takav trenutak ti može slomiti utakmicu", istaknuo je Ćurković.

Osvrnuo se i na mladog Pukštasa, koji je drugu utakmicu zaredom bio match winner.

"Je, to je već postao njegov zaštitni znak, da nema odmora. Hrvatski mu postaje sve bolji i bolji, počinje razumjeti kad se razgovara s njim na hrvatskom. On je fenomen u tom mentalnom smislu, jednostavno je drukčiji, totalno drukčiji od drugih. Otkad je ušao u prvu ekipu, on je stalno isti, stalno znaš što od njega dobivaš. Dosta ljudi tvrdi da maksimalno podsjeća na Marija Pašalića, da nikad do kraja nisi siguran koja je njegova najjača strana ni koju razliku radi na terenu, a uvijek kad je neka gužva na terenu, on zabije gol."

Cijela treća epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider