Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
korak bliže?

Real na stol baca još jedan adut: Žrtvovat će i najbolje sinove za najviši cilj

Iako su mladom Viniciusu prognozirali veliku karijeru u Realu, mogao bi biti žrtvovan zbog višeg cilja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kylian Mbappe ostaje glavna meta Real Madrida u sljedećem ljetnom prijelaznom roku. Takav transfer, osim spremnosti za iskrcavanje šlepera punog eura, zahtijeva dugotrajnu pripremu, pažljivo ispitivanje terena i taktiziranje u pregovorima.

PSG zasad odbija pomisao o prodaji svojeg najpotentnijeg igrača. Dapače, već priprema Mbappeu izdašnu ponudu za produljenje ugovora koji mu istječe u ljeto 2022., pišu francuski mediji.

No ipak, čini se da je Real skovao plan koji ima solidne šanse za uspjeh. Madridski As piše da Kraljevi u transfernu jednadžbu misle ubaciti svojega mladog Brazilca Viniciusa Juniora.

Ansu Fati slavi pogodak za barcelonu Barcelona zaštitila svojeg dragulja od kandži Reala: Perezov udar nije uspio divider

Ta informacija temelji se na saznanju da je Vinicius po ukusu sportskog direktor PSG-a Leonarda. On navodno duboko vjeruje da njegov mladi sunarodnjak ima potencijal postati ponajbolji nogometaš svijeta u narednih nekoliko godina.

As tvrdi da je za vrijeme proljetnih pregovara Reala i PSG oko Neymara pariški klub tražio da Madriđani u ponudu uvrste mladog Brazilca, no Real je to odbio. U međuvremenu se situacija dosta promijenila. Vinicius je bljesnuo pod vodstvom Santiaga Solarija, no isto brzinom se ugasio kada je na klupu Reala sjeo Zinedine Zidane.

U Madridu su išli toliko daleko da su se ponadali kako će Vinicius za Real biti novi Cristiano Ronaldo. Nakon nekoliko Brazilčevih dobrih partija, madridski mediji su se s raspištoljili s pohvalama na račun mladog Brazilca. Očito je bila namjera Reala da se Vinicius u kratkom roku pretvori u veliku zvijezdu i time se popuni rupa Ronaldovim prelaskom u Juventus.

Međutim, kako je vrijeme prolazilo na vidjelo su polako izlazili nedostatci talentiranog, ali još nedorađenog Brazilca. Prije svega problem s realizacijom. K tome Vinicius se krajem prošle sezone i teže ozlijedio. Kako god, Zidane očito nije bio previše impresioniran. Nakon početne euforije splasnulo je i uzbuđenje madridskih medija.

gol expired Rakitić pobijedio u anketi: Navijači bi radije da klub napusti druga zvijezda divider

Nije Zidane prekrižio Viniciusa, Brazilac i dalje ima solidnu minutažu, no daleko je od napretka koji se očekivao. Upisao je 403 minute ove sezone u La Ligi, postigao je tek jedan gol. U Ligi prvaka odigrao je tek 45 minuta.

Kad se podvuče crta, prilično je jasno da su Madridu očekivali puno više. Izgleda da su u Realu izgubili vjeru u Brazilca, pa je vjerojatno i to razlog zašto As spekulira da su Madriđani spremni na trampu s PSG-om. Naravno, s Viniciusom bi pokrili samo jedan dio izdatka za Mbappea, i to puno manji.

U Realu se nadaju da će Mbappe izvršiti pritisak na PSG da ga pusti u Real. Francuz je u nekoliko navrata izjavljivao da mu je Real dječački san. Osim toga, Mbappe je u dobrim odnosima sa svojim sunarodnjakom na klupi Reala Zidaneom. To je još jedan adut Reala u pregovorima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider