Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nisu protiv hrvata

Rakitić pobijedio u anketi: Navijači bi radije da klub napusti druga zvijezda

Navijači Barcelone nisu protiv Ivana Rakitića, barem ne većina njih…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlazak Ivana Rakitića iz Barcelone cijelo je vrijeme aktualna tema u katalonskim sportskim medijima. Ivan nije u dobroj situaciji jer on prvenstveno želi ostati, ali želi i igrati. Od početka sezone zakucan je za klupu, što je bila odluka vodstva kluba, a ne trenera Valverdea, koji se pokorio takvom planu.

Ivan je u duhu modernog nogometa dobio poruku kako je višak čije se plaće žele riješiti i na kojem bi zaradili solidan novac transferom u neki od jačih europskih klubova. Koliki je točno interes tih klubova, vidjet ćemo ubrzo kada se bude bližio siječanjski prijelazni rok.

Ansu Fati slavi pogodak za barcelonu Barcelona zaštitila svojeg dragulja od kandži Reala: Perezov udar nije uspio divider

Vjerojatno je zato bačen u izlog Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, što je bilo iznenađenje za sve, pa tako i samog hrvatskog veznjaka. Kada je izlazio iz igre, dobio je ovacije većeg dijela Camp Noua. Možda ne zbog igre u toj utakmici koliko zbog svih ovih pet i pol godina provedenih u Barceloni. Ipak je to klub kojem je Ivan podario najveći dio svoje nogometne karijere. Nigdje nije igrao duže nego u Barci.

"Osjećam da mi suigrači vjeruju i ako me trener ubuduće postavi u momčad, mislim da će to i dalje biti tako. Sada se moram prilagoditi zahtjevima momčadi i nastaviti dizati formu'', rekao je Rakitić.

Onda je zaigrao od prve minute u derbiju kod Atletica. Barca je slavila još jednim bljeskom Lionela Messija, ali nije oduševila, baš kao ni Rakitić, koji je zaradio i pokoju kritiku. No većini navijača Barce u anketi katalonskog Mundo Deportiva ipak njegov odlazak nije prioritet.

gol expired Bivši igrač Barce otkrio zapanjujuće stvari iz svlačionice: ''Možda zvuči šokantno, ali događalo se'' divider

Na pitanje čiji odlazak žele više, Rakitića ili Artura Vidala, rezultati su sljedeći: odlazak Rakitića želi 19 % posto čitatelja, dakle tek svaki peti. Za Vidalov odlazak glasalo je čak 45 % čitatelja, što znači gotovo polovica onih koji su glasali.

Da ne ode ni jedan ni drugi glasalo je 22 % čitatelja, a da odu obojica želi njih 13 % njih. Kad zbrojimo one koji su za odlazak Rakitića i obojice, čini se da je među navijačima trećina onih koji žele da Hrvat napusti klub.

Iako je javno u Sevilli rekao kako je on Seviljanac, čini se da je još rano za povratak u grad u kojem se prvotno skrasio u Španjolskoj i gdje se oženio. No pitanje je koliko je realno da ostane u Barci.

gol expired Bogdanović poludio zbog poteza LeBrona, suci samo gledali: ''Jedna od najgorih stvari koje sam napravio u karijeri'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider