Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogromna klauzula

Barcelona zaštitila svojeg dragulja od kandži Reala: Perezov udar nije uspio

Barcelona je produljila ugovor s Ansuom Fatijem do 2022. pod novim uvjetima...

Ansu Fati slavi pogodak za barcelonu

Barcelona je jučer potpisala novi ugovor sa svojim velikim 17-godišnjim talentom Ansuom Fatijem do 2022., s opcijom produljenja na još dvije godine, pišu katalonski mediji.

Prije nekoliko tjedana pojavile su se glasine da oko mladog igrača preko svojih emisara ponovno obigrava predsjednik Reala Florentino Perez, pa su Katalonci u blagoj panici pohitali zaštititi svoju novu mladu zvijezdu, kojoj je glavni savjetnik Messijev brat Rodrigo.

gol expired Otkriven glasački listić: Navijači Reala iznenađeni i razočarani Zidaneovim odabirom za najvećeg talenta divider

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu htio je udvostručiti odštetnu klauzulu koja je do sada iznosila 100 milijuna. Nije sasvim uspio, ali s Fatijevim zastupnicima ipak je dogovorio znatno povećanje, i to na 170 milijuna eura do dana punoljetnosti, a nakon toga klauzula će se popeti na 400 milijuna eura.

Na jučerašnjem potpisivanju ugovora pojavila se kompletna vrhuška katalonskog kluba. Mladi igrač došao je u pratnji menadžera i roditelja. Nisu poznati osobni uvjeti, ali španjolski mediji nedavno su pisali da bi Fati trebao dobiti plaću od 1,3 milijuna eura ako postane stalni član prve momčadi, što se i dogodilo.

gol expired Bivši igrač Barce otkrio zapanjujuće stvari iz svlačionice: ''Možda zvuči šokantno, ali događalo se'' divider

Katalonski radio tvrdio je da je Barcin talent dobio značajno povećanje primanja nakon intervencije Messijeva brata Rodriga, koji je ljetos preuzeo brigu oko Fatija od Juniora Minguella, sina poznatoga agenta i bivšeg trenera Josepa Marije Minguella.

Fati je 31. listopada napunio 17 godina. Rođen je u Gvineji Bisao, no odnedavno ima pravo nastupa za mladu španjolsku reprezentaciju. Njegov otac Bori bio je nogometaš, svojevremeno je emigrirao u Portugal, gdje je igrao u nižim ligama.

gol expired Golijada u gradskom derbiju: Lovren fantastično asistirao, Liverpool strpao "peticu" Evertonu divider

Nakon nekog vremena preselio se u Španjolsku. Nastanio se u gradiću Herrera, koji se nalazi u blizini Seville. Fati je tamo napravio prve nogometne korake. Uskoro je prešao u Sevillu, gdje je proveo dvije godine, a potom se 2012. preselio u Barcelonu. Kao 16-godišnjak ove je sezone debitirao u seniorskoj momčadi Barcelone.

Ušao je u igru na Camp Nouu protiv Betisa u 2. kolu La Lige. Dosad je upisao 325 prvoligaških minuta i postigao je dva gola. Naravno da je Fati zapeo za oko brojnim europskim klubovima. Real je još početkom ljeta ispipavao teren, no Fati je odlučio ostati u Barceloni.

gol expired Rat velikana zbog Ronalda: Juve optužuje Real i Barcu, licemjerstvo caruje divider

Spekuliralo se da je Real proteklih tjedana izveo još jedan udar, no opet nije uspio. Barcelona je ekspresno zaključila pregovore i zadržala tinejdžersku senzaciju u svojim redovima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider