Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
upitno odigravanje utakmica

Real Madrid započeo s mjerama za suzbijanje koronavirusa: Zatvoreni muzej i stadion

Real Madrid otkazao je sva događanja vezana za klub, od zatvaranja muzeja, pa do posjeta turista stadionu Santiago Bernabeu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neuobičajena tišina vlada u četvrtak pored stadiona Santiago Bernabéu gdje je Real Madrid zbog širenja koronavirusa zatvorio svoj muzej i zabranio posjet stadionu.

Na parkiralištu u ulici Castellana gdje svakodnevno pristižu deseci autobusa s turistima, često onima iz Azije, sada nema nikoga. Oko glomaznog zadnja starog 73 godine uzdižu se dizalice i prolaze rijetki radnici. Obnova vanjskog prstena stadiona, gdje će niknuti nove trgovine i restorani, nastavlja se no na ulici nema žamora.

gol expired Večer Kloppovih ispada: Svoje navijače nazvao je**nim idiotima pa rekao da ne shvaća Atleticov stil igre divider

"Danas smo privremeno odlučili zatvoriti Tour Bernabéu. Klub je donio ovu odluku u skladu s mjerom koju je uvelo ministarstvo kulture u suradnji s ministarstvom zdravstva", priopćio je Real Madrid. Njegov muzej jedan je od najposjećenijih u Španjolskoj.

U četvrtak su svi muzeji u Madridu, uključujući najpoznatije Museo del Prado i Reina Sofía, zatvorili vrata publici zbog epidemije koronavirusa koja je odnijela 31 život u glavnom gradu i okolici, od ukupno 55 u čitavoj Španjolskoj.

Real Madrid se "blindirao" zbog pošasti koja je na dva tjedna zatvorila vrata svih stadiona u zemlji. Desni bek Dani Carvajal u srijedu je javno poručio kako zatvaranje stadiona za publiku nije dovoljno već da je potrebno suspendirati utakmice prve i druge lige.

gol expired Tisuće navijača PSG-a slavile ispred stadiona pobjedu nad Borussijom: "Naš jedini virus je PSG" divider

U Madridu će tijekom dana biti održan sastanak organizatora natjecanja La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i sindikata nogometaša oko nastvka prvenstva.

Real Madrid bi sutra na praznom Santiago Bernabéu trebao igrati protiv Eibara. Osim publici ulaz je zabranjen i novinarima, osim jednoj televiziji s kupljenim pravom za prenošenje utakmice. Klub je otkazao današnju novinsku konferenciju trenera Zinedine Zidana, a također je zabranio novinarima i fotografima gledanje prvih 15 minuta treninga, što u normalnim okolnostima uvijek dopušta.

Kamp Real Madrida u sjevernom predgrađu Valdebebas zatvorio je prilaze i ondje se nalaze samo igrači, treneri i osoblje. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić normalno je trenirao sa suigračima.

gol expired Zaustavljena NBA sezona! Zvijezda Utah Jazza i suigrač Bojana Bogdanovića pozitivan na koronavirus divider

Utakmice svih mlađih kategorija su otkazane na dva tjedna odlukom Madridskog nogometnog saveza a također i košarkaške. Košarkaška prva momčad, prvak Španjolske, iduća dva kola neće igrati. U četvrtak je, naime, otkazano španjolsko prvenstvo pa će dvoboje s Fuenlabradom i Barcelonom igrati u travnju.

Današnju utakmicu Eurolige s Crvenom zvezdom odrigrat će bez publike u dvorani Palača sportova u širem centru Madrida.

Sve to će utjecati na prihode Real Madrida, 13 puta prvaka Europe u nogometu i 10 puta u košarci, no u klubu zasad ne žele procjenjivati štetu. Nitko ne zna koliko će potrajati ova situacija.

gol expired Oglasio se zaraženi nogometaš Juventusa: "Poštujte pravila. Napravite to za sebe i svoje voljene" divider

"Zasad uvedene mjere imat će učinak na idućih deset dana, samo kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa. No njegov prijenos i kraj ove epidemije neće doći. U najboljem slučaju potrajat će još mjesec i pol ili dva mjeseca. Ne budu li se stvari odvijale dobro, trajat će između tri ili četiri mjeseca", izjavio je Fernando Simón, dužnosnik centra za praćenje situacije s koronavirusom pri španjolskom ministarstvu zdravstva. On je u srijedu izašao na konferenciju za medije u Madridu nakon što od nedjelje ubzano raste broj zaraženih osoba.

S 2.277 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider