Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeto na Bernabeuu

Real našao zamjenu za Pogbu, cijena 70 mil. eura: Perez jako ljutit, Zidaneu prijeti otkaz

Zidane se igra vatrom i lako bi mogao izgorjeti...

Galerija Zinedine Zidane i Florentino Perez (Foto: AFP) Florentino Perez i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Bruno Fernandes (Foto: AFP) +2 Luka Modrić i Zinedine Zidane (Foto: AFP)

Dok se Zinedine Zidane igra s živcima Florentina Pereza, koji nikako ne može razumjeti kako slaže momčad, predsjednik Reala traži nova pojačanja.

Prema pisanju portugalski medija, Real vodi pregovore s lisabonskim Sportingom oko Brune Fernandesa, 24-godišnjeg veznjaka koji je prošle sezone proglašen najboljim igračem portugalske lige. U ime Reala pregovore vodi portugalski superagent Jorge Mendes. Spekulira se da će Sporting dobiti odštetu od oko 70 milijuna eura.

Christian Eriksen (Foto: AFP) Eriksen ostao bez svog sna, ali ne želi ni razgovarati s Tottenhamom divider

Čini se da Zidane nije najsretniji s takvim izborom. Nije tajna da on žarko želi svojeg sunarodnjaka i veznjaka Manchester Uniteda Paula Pogbu. Ali od toga prema svemu sudeći neće biti ništa. Pogba do daljnjeg ostaje na Old Traffordu.

Real dovodi Brunu Fernandesa

Neki su mišljenja da je to jedan od razloga zašto Zidane uporno izostavlja iz udarne momčadi Perezova ljubimca, mlađahnog Brazilca Viniciusa Juniora, kojeg čelnici Reala potpuno neutemeljeno smatraju nasljednikom Cristiana Ronalda i novom zlatnom marketinškom kokom.

Zidane je radije u postavu protiv Valladolida ubacio Jamesa Rodrigueza, kojeg je do jučer htio prodati. To sve govori kakvo mišljenje ima o Viniciusu, talentiranom ali i tehničko-taktički neizbrušenom Brazilcu kojem bi možda najviše odgovarala posudba. No Perez o tome ne želi ni čuti.

Francuski stručnjak nije odveć impresioniran ni Lukom Jovićem. Očito ga ne smatra igračem koji može odmah biti pojačanje. Ni Eder Militao neće tako skoro upasti u udarni sastav, a još manje drugi mlađahni Brazilac, 18-godišnji Rodrygo.

Iako je Zidane malo primirio Pereza tako što je promijenio odnos prema Garethu Baleu, predsjednik Reala je sve nervozniji. Već se počelo spekulirati da polako traži zamjenu. U tom kontekstu opet se spominje Jose Mourinho.

Zidaneu prijeti otkaz

Marca piše da će puno toga ovisiti o ishodu sljedećih pet utakmica, zaključno s derbijem protiv Atletica koji se igra krajem rujna. Ako rezultati i igra ne budu na očekivanoj razini, Perez bi mogao posegnuti za zamjenom. Narušeni su odnosi između Zidane i Pereza, to je prilično jasno. Popucale su veze koje su ih spajale, u Realu se ne živi od prošlost, ma kako ona blještava bila.

Od povratka na klupu Reala, Zidane ne uspijeva vratiti „kraljevski brod“ u mirnu luku. Real nikako da proigra, kriza traje predugo. Jasno, za mjerile Reala. Čini se da se Zidane i Perez nikako ne mogu složiti ni oko igrača koji bi bili pojačanja za Real.

Eric Cantona ide na sud 1995. zbog napada na navijača (Foto: AFP) Predsjednik UEFA-e dao nagradu legendi, ali i nasilniku, malo je čudno obrazloženje divider

Zna se da u Realu trener može dati samo sugestiju, ali pojačanja dovodi menadžment kluba. Predsjednikova je uvijek zadnja. Zidane svojim potezima prilično jasno poručuje predsjedniku da je promašio sa skoro svim pojačanjima u zadnje vrijeme.

Zidanea najviše boli to što nije dobio igrača kojeg je najviše želio - Pogbu. Perez je navodno obećao da će mu ispuniti tu želju, no nije uspio. Manchester United postavio se isuviše tvrdo, pa tu čak ni Perez nije mogao ništa učiniti.

Pogba ostaje neispunjena želja

Logično, Perez za Pogbu nije želio iskrcati 180-200 milijuna eura, koliko se spekulira da traži United. Da i jest ponudio toliko, pitanje je bi li Englezi prihvatili. Vjerojatnije je da bi u tom slučaju opet podigli letvicu jer očito je da Pogbu jednostavno nisu željeli prodati.

Mario Mandžukić i Mauro Icardi (Foto: AFP) Mandžukića opet guraju iz Juvea, ali Inter bi najradije obavio spektakularnu zamjenu divider

Zidane se ne miri s takvim raspletom situacije. To se može protumačiti pomalo djetinjastim ponašanjem, jer ne mogu se sva obećanja održati. Ipak mu je Perez doveo Edena Hazarda, a to nije mala stvar. Čini se da Zidane traži alibi za lošu ili nedovoljno dobru igru.

Uostalom, što da je i Pogba došao, bi li Real s njim bio bitno bolji? Kakve igre pruža u zadnje vrijeme, teško da bi bio neko veliko pojačanje. Zapravo, i nije previše jasno zašto Zidane toliko inzistira na njemu?

Zidane se igra vatrom

Možda bi bio pojačanje, a možda i ne bi. To su ne provjerljive teze. Činjenica je da Pogbe nema i da Madridisti uvijek traže samo pobjede. Real mora pobjeđivati tko god igrao. U suprotnom, zna se tko će prvi platiti cijenu – trener.

Vinicius Junior (Foto: AFP) Uzbuna u Madridu: Zidane ne vidi igrača kojeg Real smatra najcjenjenijim bogatstvom divider

A ako se kriza nastavi, na kraju balade bi mogao stradati i predsjednik. To Perez dobro zna, već jednom je takav rasplet osjetio na svojoj koži. I zato će bez previše razmišljanja otkazati povjerenje Zidaneu ako zaključi da nije u stanju ispuniti ciljeve. Zidane se igra vatrom i lako bi mogao izgorjeti.




 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider