Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izabrao ostanak

Rakitić smiruje situaciju: Objasnio zašto se on nije vratio u Barcelonu nakon Perua

Ivan Rakitić bit će jedan od naših najvećih aduta na utakmici protiv Meksika.

Ivan Rakitić (GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija noćas od 4 ujutro po hrvatskom vremenu protiv Meksika igru drugu od četiri prijateljske utakmice uoči Svjetskog prvenstva 2018.

U prvom od dva susreta na mini-turneji u SAD-u Hrvatska je u Miamiju izgubila od Perua. Vatreni nisu ostavili dobar dojam, a atmosfera se dodatno narušila odlaskom šestorice prvotimaca u svoje klubove već nakon prvog susreta.

Reagirao je i dokapetan Vedran Ćorluka koji je poručio kako to nije bio dobar potez. Zanimljivo, onaj koji je odigrao uvjerljivo najviše klupskih utakmica ove sezone Ivan Rakitić odlučio je ostati do kraja američke turneje.

Veznjak Barcelone odigrao je čak 45 utakmica i na terenu proveo gotovo tri i pol tisuće minuta. Mandžukić je za Juventus nastupio 34 puta, Modrić i Subašić za Real i Monaco po 32, a sličnu minutažu skupio je i Perišić za Inter. Kalinić i Brozović na terenu su proveli manje od dvije tisuće minuta.

''Vrlo je jednostavno. Razgovarao sam s izbornikom i za mene je bilo jasno. Javio sam u klubu da dolazim u Barcelonu u četvrtak. Poslije toga nije bilo diskusije'', rekao je Rakitić za Novu TV u Dallasu.

''Razumijem svoje kolege jer imaju različite situacije u klubu. To je to. Ne smijemo dozvoliti da bilo što ruši atmosferu u našoj reprezentaciji'', smiruje strasti nogometaš Barcelone.

''Došli smo odigrati jednu ozbiljnu utakmicu i očekujemo da budemo pravi protiv Meksika te malo popravimo dojam nakon Perua.''

Na pitanje kakva je atmosfera nakon Miamija, Rakitić odgovara:

''Sve je u redu. Prva dva do tri dana smo imali problema sa spavanjem zbog jet-lega. Ostalo je bilo sve ok, zahvaljujem se organizatoru, stadion je fantastičan isto kao i ovdje.''

Meksiko će biti novi veliki test.

''Čeka nas velika reprezentacija, bit će pun stadion njihovih navijača, ali to nam može biti isto test da igramo pod pritiskom'', zaključio je Rakitić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider