Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
posljednji slavio na nou campu

Barcelona potvrdila novog trenera: Stigao čovjek bez ijednog trofeja, ali s filozofijom "radije da završi 6:6, nego 0:0"

Quique Setien i službeno je postao novi trener katalonskog diva Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u kasnijim satima ponedjeljka objavila vijest da je Quique Setien novi trener Barcelone. Naslijedio je Ernesta Valverdea, koji je otpušten nakon što se sastao upravni odbor katalonskog kluba. Setien je potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Setien će biti predstavljen javnosti danas s početkom u 14:30.

Riječ je o 61-godišnjem treneru rođenom u Santanderu 1958. godine. On je nezaposlen od kraja prošle sezone, kada je napustio klupu Betisa. 

Nenad Peruničić Izbornik Srbije istaknuo Duvnjaka, slikovito opisao njegovu igru: "Kad to dopustite takvom igraču…" divider

Katalonski klub prati ga još od siječnja 2019. godine, ali se tada nije odlučio za smjenu Valvereda. Setien je dva mjeseca prije toga slavio na Campu Nouu s Betisom u jednoj ludoj utakmici s 4:3. On je ujedno i posljednji trener koji je slavio na Camp Nouu. 

Setien je trener koji njeguje ofenzivni nogometni stil, deklarirao se kao sljedbenik Cruyffova stila, a u svakoj njegovoj izjavi o Barceloni osjeća se divljenje prema tom klubu. 

"Radije ću prihvatiti da utakmica završi 6:6 nego 0:0."

Drugim riječima, čovjek ima nogometnu filozofiju u kojoj mu je cilj da njegova ekipa postigne gol više, a ne da suparnička zabije gol manje od njegove. 

Vladimir Cupara Srpski vratar nahvalio hrvatske navijače i kolegu Šegu: "Čestitam Hrvatskoj. Fantastična utakmica" divider

Setien je svoju trenersku karijeru započeo u Racing Santanderu 2001. godine, no osim u Lugu nigdje se nije zadržao više od dvije godine. Nakon godine dana u Racingu vodio je Poli Ejido, pa Ekvitorijalnu Gvineju, Logrones, Lugo (šest godina), Las Palmas, a potom Betis.

Na klupu Barcelone dolazi kao trener bez ijednog trofeja, ali i s prilično lošom trenerskom statistikom. U karijeri je u 173 utakmice upisao po 60 pobjeda i poraza te 53 remija.  

Katalonski mediji prenose da mu je Barcelona dala slobodu i pet mjeseci da navikne aktualnu momčad na svoju nogometnu filozofiju, koja se pak uvelike razlikuje od one koju je gajio Ernesto Valverde.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kako će se Setien, koji nikada u životu nije trenirao velike zvijezde poput Messija, Suareza ili Griezmanna, snaći u Barceloni. 

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider