Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez opet kalkulira

Nova afera u Realu: PSG nudi bajoslovnu plaću Realovu totemu, Madriđani ciljaju Bayernovu zvijezdu

Sergio Ramos i Real Madrid pregovaraju oko novog ugovora, a usred pregovara pojavila se informacija da PSG želi kapetana Kraljevskog kluba…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sergio Ramos užarena je tema u Španjolskoj. Protiv Švicarske u Ligi nacija upisao je 177. nastup za španjolsku reprezentaciju i tako srušio Gianluigija Buffona i postao europski rekorder. Nije daleko ni svjetski rekord, još mu treba samo sedam utakmica da stigne Ahmeda Hassana, Egipćanina koji ima 184 nastupa za Faraone.

Nakon što je promašio dva jedanaesterca protiv Švicarske, španjolska sportska javnost žučno razglaba treba li nastaviti pucati penale. U jeku te dijalektike pojavila se informacija kako PSG sprema nemoralnu ponudu za kapetana Real Madrida.

gol expired Hrvatski put do Svjetskog prvenstva: Evo s kim Vatreni mogu igrati u kvalifikacijama, početak u ožujku divider

Madridski As piše kako Parižani misle ponuditi Ramosu trogodišnji ugovor i neto godišnju plaću od čak 20 milijuna eura. Službenu ponudu PSG može poslati već u zimu jer Ramosu sljedećeg ljeta istječe ugovor s Realom.

PSG želi Ramosa i nudi mu golemu plaću

Ramos je trenutačno u pregovorima oko produljenja ugovora s Madriđanima, no postoji problem. Ramos ima 34 godine, a poznata je Realova politika da s igračima starijim od 30 godina ne potpisuje duže ugovore od godinu danu. To je prekršeno samo u slučaju Cristiana Ronalda, koji je s 31 godinom na leđima potpisao trogodišnji ugovor.

Real nudi Ramosu ugovor po principu 1+1 godina, što znači da bi druga godina bila uvjetovana Ramosovim zdravstvenim stanjem. Dakle, ako se teže ozlijedi, ugovor bi bio značajno reduciran.

gol expired VIDEO: Vatreni herojski pali u drami protiv Portugala, ali ostaju u A skupini Lige nacije! divider

S druge strane, Ramos traži klasični dvogodišnji ugovor. Pristao bi na istovjetnu plaću kakvu ima u ovom trenutku, a to je 12 milijuna eura neto godišnje. Znači, Ramos je spreman na popust Realu, jer to je puno manje nego što mu nudi PSG, koji mu uz gore navedenu plaća navodno namjerava obećati i bonus samo za potpis ako ne produlji s Madriđanima.

Teško je reći postoji li takva ponuda ili je to još jedan Ramosov trik. Florentino Perez zasad ne trza. Predsjednik Reala jamačno se dobro sjeća što se događalo prilikom posljednjeg produljenja ugovora s Ramosom prije šest godina. Bio je to rat u kojem se nisu birala sredstva.

Afera koja se pamti

Obje strane koristile su svim sredstvima, sijevale su međusobne optužbe i ucjene. Svatko je pucao preko svojim medijskih kanala. Kulminiralo je na turneji u Kini. Tamo se bacalo drvlje i kamenje, malo je nedostajalo da se Ramos ne vrati u Madrid.

PSG-ova ponuda neodoljiva podsjeća na priču s Manchester Unitedom, slijeće usred pregovora o produljenju. Otrcana je to taktika koju koriste mnogi nogometaši kako bi iskamčili bolji ugovor. Ramos je tada mahao navodnom bogatom ponudom Crvenih vragova, a Perez je takav pristup smatrao klasičnom ucjenom.

gol expired Urnebesna situacija s utakmice BiH - Nizozemska: Još je misterij zašto se dogodila ova blamaža divider

Bila je to prljava igra koja ilustrativno pokazuje da u nogometnom svijetu nema previše časti i obraza, jer da ima, nakon takvih sukoba i podmetanja pomirbe više ne bi moglo biti.

Međutim, obje strane uredno su pobrisale pljuvačke i izljubile se hineći da se ništa nije dogodilo. Na kraju je prevladao obostrani interes.

Dugo nakon toga pričalo se da Perez to nije zaboravio Ramosu i da čeka šansu za osvetu. Iako se često mogu vidjeti nasmijanima i s bombonima u ustima, nema tu previše iskrenosti. Prije nešto više od godinu dana Ramos je poslao poruku Perezu da ima fantastičnu ponudu iz Kine, opet je tražio povećanje plaće, a predsjednik Reala hladno mu je odgovorio da bez problema može dobiti slobodne papire ako Kinezi plate odštetu.

Perez naciljao Davida Alabu

Budući da Kinezi nisu imali namjeru plaćati odštetu, a tko zna jesu li mu uoće išta ponudili, Ramos se potom posuo pepelom na hitno sazvanoj press-konferenciji, koja je bila prava komedija. Ramos se neuvjerljivo opravdavao da nije namjeravo napusiti Real te da je zadovoljan s plaćom i ne traži povišicu.

Eto, možda je to odgovor zašto Perez oklijeva dati Ramosu to što traži. Mnogi ne mogu zamisliti Real bez Ramosa, ali nisu ga mogli zamisliti ni bez Cristiana Ronalda, pa ga se Perez riješio u pogodnom trenutku.

Može li Hrvatska uzeti bodove Portugalu u Splitu?

Ukupno glasova:

Stari mačak kalkulira, ispituje kako dišu navijači, jer to je u Realu vrlo bitno. I posljednji put je prevagnulo. No ovaj put postoji i bitna razlika – Ramos je šest godina stariji.

Problem je i to što na tržištu nema previše izbora. Spominje se da Real prati Villarrealova stopera Paua Torresa. Spekulira se također da Perez vidi adekvatnu zamjenu u Davidu Alabi. Branič Bayerna traži otprilike istu plaću kao i Ramos, no šest je godina mlađi. Puno simbolike u toj šestici, dovoljno za još jednu aferu. 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider