Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ždrijeb 7. prosinca

Hrvatski put do Svjetskog prvenstva: Evo s kim Vatreni mogu igrati u kvalifikacijama, početak u ožujku

Hrvatska je izbjegla europske sile poput Francuske i Belgije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još se nije ni Euro 2020. godine odigrao, a već je pred vratima Svjetsko nogometno prvenstvo koje se igra 2022. u Kataru, a u ožujku počinju nikada kraće kvalifikacije. Njihov raniji početak poremetio je koronavirus.

Hrvatski reprezentativci, aktualni svjetski doprvaci, nalaze se među elitom europskog nogometa pred ždrijeb koji će se održati sedmog prosinca 2020. godine, a FIFA je objavila podskupine. Hrvatska sigurno ostaje u prvoj jakosnoj skupini i da izgubi od Portugala u Ligi nacija.

Hrvatsku će tako u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo izbjeći reprezentacije poput Francuske, Belgije, Njemačke, Engleske, Portugala i Španjolske, a iz drugih jakosnih skupina prijete Švicarska, Poljska, Grčka, Albanija, Norveška, Škotska i druge nezgodne reprezentacije.

Liga nacija kroji sudbinu deset reprezentacija

Samo deset reprezentacija još ne zna u kojoj će podskupini dočekati ždrijeb, a to su Cipar, Armenija, Grčka, Rusija, Luksemburg, Rumunjska, Irska, Norveška, Finska i Bosna i Hercegovina.

Nakon posljednjeg kola Lige nacija sve će biti poznato, a Hrvatska može igrati u skupini sa Srbijom, Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Reprezentaciji BiH prijeti ispadanje u četvrtu jakosnu skupinu, pa bi to moguću skupini malo poremetilo, a sve ćemo saznati za nekoliko dana.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider