Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogu li zajedno?

Prvih 11 Hrvatske na Anfieldu: Dalić protiv Brazila isprobava "atomsku opciju"

Hrvatska i Brazil odigrat će pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu.

Galerija Ante Rebić (Foto: AFP) Ivan Perišić (Foto: AFP) Hrvatska nogometna reprezentacija (Photo: Marko Prpic/PIXSELL) +3 Hrvatska nogometna reprezentacija (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

Kako će izgledati udarna hrvatska postava za veliki okršaj s Brazilom na Anfieldu? Prema izvještajima koji stižu iz pripremnog kampa hrvatske reprezentacije može se nazrijeti kako se Zlatko Dalić već odlučio za prvih 11.

Glavna vijest je da će od prve minute najvjerojatnije krenuti i Ante Rebić i Ivan Perišić. Dalić je nakon pobjede nad Meksikom u Dallasu najavio da je Rebić iskoračio ispred Perišića, no čini se da će protiv Brazila krenuti s obojicom. Tu je ideju, uostalom, nedavno ponudio i sam Rebić kazavši: „Zašto ne bismo ja i Perišić zajedno igrali!?“

Ante Rebić (Foto: AFP) Ante Rebić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čini se da ga je izbornik „poslušao“, pa će Rebić i Perišić držati obje krilne pozicije u već standardnoj formaciji 4-2-3-1 - Rebić lijevu stranu, a Perišić će otići na desnu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Hrvatska izgledati s ova dva moćna krila.

Perišić i Rebić zajedno od prve minute!?

U vršak napada Dalić će najvjerojatnije gurnuti Marija Mandžukića, dok bi Luka Modrić mogao zauzeti poziciju odmah iza leđa najisturenijeg napadača, iako postoje i spekulacije da će Dalić odmarati Modrića, Kovačića i Lovrena koji su se zadnji priključili pripremama reprezentacije.

Jedan od dva zadnja vezna najvjerojatnije će biti Milan Badelj i možda Ivan Rakitić, dok će u zadnjem redu biti Strinić – Vida – Ćorluka - Vrsaljko, a na vratima Danijel Subašić. Rakitić je, naime, jučerašnji trening napustio zbog lakše ozljede.

Rakitić tek lakše ozlijeđen

Liječnici reprezentacije kažu da nije ništa ozbiljno i da bi Rakitić bez problema mogao nastupiti protiv Brazila. Ima još vremena do utakmice, treba pričekati i vidjeti Rakitićevu, ali i izbornikovu reakciju. Iako Rakitić vjerojatno želi igrati, možda Dalić neće htjeti ništa riskirati? Uglavnom, ako Rakitić kojim slučajem ne istrči, Marcelo Brozović se čini kao prva zamjena.

Ivan Perišić (Foto: AFP) Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Naravno da će tijekom utakmice biti promjena, ali ozbiljnost i razina igre bi se trebala zadržati do posljednjeg sučevog zvižduka. I Hrvatska i Brazil ovaj test shvaćaju maksimalno ozbiljno, jer sjajna je to provjera za Svjetsko prvenstvo i mogućnost da se uoče te isprave možebitne pogreške.

Ako Hrvatska u ovom sastavu odigra dobro protiv Brazila, lako je moguće da u istom sastavu istrči ne samo protiv Argentine, što je primarna ideja, već i odmah na startu protiv Nigerije.

Hrvatska reprezentacija put Liverpoola odlazi danas u 11 sati iz pulske zračne luke. Vatreni će imati trening na Anfieldu u 18.30 sati po hrvatskom vremenu, dok je utakmica na rasporedu sutra u 16 sati. Hrvatska ekspedicija odmah nakon utakmice leti u Hrvatsku, točnije na Krk. Do srijede će trenirati na riječkoj Rujevici, a u četvrtak odlazi u Slavoniju.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider