Ništa od saudijske kupovine Newcastela. Posao o kojem se puno pričao propao je jer su se potencijalni investitori povukli.

Klub je tako ostao u rukama omraženog vlasnika Mikea Ashleyja, čiji odlazak navijači zazivaju već godinama.

U njihov je klub htio ući fond na čelu s princem Mohammadom bin Salmanom, a na St. James Parku već su planirali kako potrošiti stotine milijuna eura.

Da se kupovina dogodila, Svrake bi postale jedan od najbogatijih svjetskih klubova - procjenjuje se da saudijska kraljevska obitelj posjeduje bogatstvo pored kojeg čak i imovina vlasnika Manchester Cityja djeluje skromno.

Međutim, iako je sve već bilo spremno, posao je propao u zadnji čas. Sve je vodila uspješna britanska poslovna žena Amanda Staveley, koja je istaknula druge klubove i Premierligu kao krivce.

"Drugi klubovi nisu htjeli da se to dogodi. Dugo je to sve trajalo, a prilika je postojala", rekla je The Timesu. Engleski novinari pišu da je Stelevey bila u suzama dok je davala izjavu. Na ovom poslu radila je dvije godine, rodom je iz krajeva blizu Newcastlea, a dobila bi i finih 10 posto provizije ili nekih 30-ak milijuna eura.

Stalevey tvrdi da je vodstvo Premierlige mjesecima odbijalo dati zeleno svjetlo iako je Ashley pristao na prodaju, a svi tehnički detalji već su bili spremni. Liverpool i Tottenham bili su najglasniji protivnici među 10 klubova koji su se usprotivili ovom poslu, pišu engleski mediji.

Međutim, Stalevey je otkrila i da Suadijci neće samo tako odustati i da bi se mogli vratiti. Dotad, Newcastle vjerojatno čeka nova teška sezona u donjem dijelu ljestvice.