Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novu sustav na snazi

Priveden 12-godišnjak zbog rasističkih poruka Wilfriedu Zahi

Zaha je objavio fotografije na kojima se vide poruke koje je dobio na društvenim mrežama...

Wilfried Zaha (Foto: Peter Cziborra/PA Images/PIXSELL)

Britanska policija privela je 12-godišnjeg dječaka zbog rasističkih poruka koje je slao nogometašu Crystal Palacea Wilfriedu Zahi uoči utakmice protiv Aston Ville.

Zaha je objavio fotografije na kojima se vide poruke koje je dobio na društvenim mrežama. Policija West Midlandsa potvrdila je kako je u sklopu njihove istrage uhićen 12-godišnjak iz Solihulla.

Premijer liga je početkom srpnja pokrenula novi sustav kojim nogometaši mogu prijaviti razne zloupotrebe i zlostavljanja na internetu.

Trener Crystal Palacea Roy Hodgson podržao je Zahu u odluci da objavi ovaj incident.

Henry Cejudo Urnebesna "čestitka" bivšeg UFC prvaka novom kralju bantama: "Koja si pušiona. Ružni krumpiru"

"Tužno je da se nogometaš probudi na dan utakmice i vidi kukavičke i odvratne poruke. Mislim da o tome ne treba šutjeti. Za ovo nema nikakvog izgovora", rekao je Hodgson dodavši:

"Važno je da igrači i nogometni klubovi podižu svijest o pretrpljenom zlostavljanju."

Vodstvo Premier lige također je osudilo takvo ponašanje, podržavajući Zahu u borbi protiv diskriminacije svake vrste.

Predsjednica organizacije Kick It Out, koja se bori protiv rasizma u nogometu, Sanjay Bhandari istaknula je kako su ovakva zlostavljanja normalna na društvenim mrežama.

"Twitter, Facebook i Instagram su poput Divljeg zapada. Da bismo to riješili, potrebne su nam društvene medijske kompanije. Moramo pokazati mrziteljima da će ih se pratiti i da postoje posljedice za njihovo postupanje," kazala je Bhandari.

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati