Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošlo je tri godine

Dinamovo posljednje slavlje na Poljudu: Mamić na klupi, a u napadu Bijelih teški promašaj

Dinamo i Hajduk sastaju se drugi put u sezoni, nakon prvotnog slavlja Bijelih na Maksimiru, sada Modri dolaze na Poljud gdje ih čeka težak posao.

Zoran Mamić na Poljudu (Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Dinamo i Hajduk sastaju se na Poljudu u sklopu 10. kola SuperSport HNL-a u nedjelju s početkom u 18 sati.

Vječni derbi hrvatskog nogometa Hajduk dočekuje na prvoj poziciji prvenstvene ljestvice uz dva boda više od rivala iz Zagreba, ali i s utakmicom više. Trener Sergej Jakirović najavio je festival nogometa na rasprodanom Poljudu, dodao je da je kapetan Ademi spreman i ne računa samo na Špikića i Ristovskog.

Igrači Dinama Igrači Dinama obišli izložbu plavih dresova: Ademi je posebno zastao kod jednog divider

Ipak, Ivan Leko dodaje da očekuje taktičko nadmudrivanje na terenu, ali i dodao je da ne razmišlja o prelasku na formaciju 3-5-2 s kojom je započeo svoj mandat na klupi Splićana.

Hajduk je zaredao pet uzastopnih utakmica bez poraza protiv Dinama na Poljudu, ali od tih pet utakmica, čak su četiri remija. Treneri Dinama često su prijašnjih godina dolazili u Split s nešto rezerviranijim pristupom, na što ukazuje i sama efikasnost derbija.

Dva od posljednjih pet su završila bez pogodaka, dva rezultatom 1:1, dok Bijeli pamte pobjedonosni pogodak Kalinića iz travnja 2022. godine kada je Hajduk sve do kraja prvenstva bio u borbi s Dinamom.

Mamić posljednji odnio tri boda s Poljuda


Vratimo li se Dinamovom posljednjem slavlju, bilo je to 12. rujna 2020. godine u 4. kolu HNL-a pred tada praznim Poljudom. Na klupi Dinama sjedio je sada osuđeni Zoran Mamić, dok je na klupi Splićana bio Hari Vukas.

Zaista kao da je prošlo deset godina od tog derbija, Hajduk je izašao u sastavu: Posavec, Todorović, Vušković, Dimitrov, Čolina, Jurić, Nejašmić, Gyurcso, Caktaš, Jradi, Diamantakos.

Ognjen Dobrić Talijani poznatog srpskog košarkaša predstavili kao Hrvata iz Knina divider

Nitko od početnih 11 nije danas član Hajduka, tek mladi Dolček koji je ušao s klupe u 56. minuti zaoštriti napad nakon što je Oršić udvostručio vodstvo Modrih.

Današnji Hajduk izgleda daleko bolje, kadar je sve iskusniji, ali i skuplji, također nema više toliko promašaja kao što je bio Grk u vrhu napada Bijelih.

Zagrepčani pak kada pogledaju na prvih 11 iz tog derbija ostaju zapanjeni kvalitetom, Petković u vrhu napada, Oršić, Majer, Ademi, Jakić, Gvardiol, Livaković, zaista moćno je izgledao Dinamo.

U međuvremenu Dinamo je rasprodao sve iz početnih 11 osim Petkovića i Ademija. Modri su ostvarili milijunske izlazne transfere prvenstveno Gvardiola i Majera, ali i Zoran Mamić se pridružio bratu nakon što je saznao svoju sudbinu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider