Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Neću igrati 3-5-2 u Hajduku"

Leko uoči derbija: "Ogroman ponos zbog 100.000 članova, a nadam se da će se više pričati o Livaji nego o Petkoviću"

Ivan Leko je održao konferenciju za medije uoči derbija Hajduk - Dinamo.

Ivan Leko (Foto: Vojko Bašić/Cropix)

Uoči najveće utakmice hrvatskog sporta, velikog derbija Hajduk - Dinamo koji se ove nedjelje igra na Poljudu, konferenciju za medije održao je Ivan Leko.

Trener Splićana na početku je komentirao povijesni rekord i podvig Hajduka i njegovih navijača. Naime, Majstor s mora u četvrtak je došao do brojke od 100.000 članova u 2023. godini, svrstavši se uz bok najvećim svjetskim klubovima.

"Lijepo je imati 100.000 članova, ogroman ponos. Ne znam puno klubova, Real Madrid, Fenerbahče, Galatasaray, oni su na tim brojkama, mi smo u tom društvu. Idemo gurati dalje, probijati granice, tih 100.000 članova je zaslužilo 100.000 pobjeda. Prva sljedeća je Dinamo i dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Ljudi dolaze, a karata nema. Nadam se da ćemo biti pravi", riječi su kojima je Leko otvorio presicu.

Leko će čekati do zadnjeg trenutka za sastav

O taktici za Dinamo rekao je:

"Imaju oni kvalitete, mi im dajemo respekt, znamo kako igraju, ali ja vjerujem u svoju ekipu. Jako motivirano smo trenirali ovaj tjedan, čekat ću do zadnjeg trenutka za odrediti tko će igrati. Protivnik je takav da zahtijeva dobru partiju svih od prve do zadnje minute."

Već dugo se nije dogodilo da Hajduk u ovoj fazi sezone ulazi u derbi bolje plasiran od Dinama.

"Da, obično bi mi čekali derbi s tri, sedam, devet bodova manje, pa bi radili kalkulacije što nam treba, da mi pobijedimo i oni kiksaju. Sada ne radimo nikakve kalkulacije."

Na pitanje može li se očekivati nešto otvoreniji nogomet, s manje taktičkog nadmudrivanja, Leko je dao sasvim iskren odgovor:

"Svugdje je to tako, tvrdo. Ja bih volio da gledamo spektakl od nogometa i da Hajduk pobijedi. Dinamo je stabilan i malo golova prima, svaka linija i pozicija bit će bitne."

"U Hajduku više neću igrati 3-5-2"

Leku su novinari upitali razmišlja li sada, kada ima zaoštrenu konkurenciju na stoperskim pozicijama, o promjeni formacije odnosno o povratku na sustav 3-5-2.

"Ja ću to igrati sigurno, ali ne u Hajduku, nego na nekom drugom poslu."

Pohvalio je rad Sergeja Jakirovića u Dinamu.

"Dobar je on, respektiram ga, ali mene više zanima kakvi ćemo mi biti i mislim da je to jedini ispravan put."

Kako Leko gleda na dvoboj Livaja - Petković?

"Dva najbolja igrača, dvije devetke. Nadam se da će Marko biti na svom najboljem nivou i da ćemo poslije utakmice više pričati o njemu nego o Petkoviću."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider