Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijeli posustali

Luda utakmica na Poljudu: Istra iznenadila Hajduk, četiri gola i dva crvena kartona

Hajduk i Istra odigrali su 2:2 u 28. kolu SuperSport HNL-a…

Galerija Jan Mlakar Jan Mlakar Igrači Istre slave pogodak +1 Marko Livaja i Jan Mlakar

Nogometaši Hajduka i Istre 1961 u susretu su 28. kola HNL-a na Poljudu igrali 2-2 (2-2).

Lukša Jakobušić Lukša Jakobušić pod izvidima DORH-a: Predsjednik Hajduka objasnio o čemu se radi divider

Sva četiri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu, Hajduk je poveo golom Jana Mlakara (2), Istra 1961 je preokrenula preko Luke Hujbera (19) i Munsefa Bakrara (21), da bi Mlakar (45+1) svojim drugim golom na utakmici postavio konačni rezultat.

Hajduk je agresivno krenuo u utakmicu i ta se agresivnost isplatila već u 2. minuti. Pukštas i Grgić uspjeli su osvojiti loptu na desnoj strani na visini kaznenog prostora gostiju i proslijediti ju do Livaje koji je odmah poslao prizemni ubačaj na pet metara gdje je utrčao Mlakar i prevario Majkića.

Hajduk rano poveo, Istra brzopotezno preokrenula

No, u razmaku od samo 80-ak sekundi sredinom prvog poluvremena sastav iz Pule je stigao do preokreta. Prvo je Hujber u 19. minuti primio loptu na desnom krilu, obrana Hajduka ga nije shvatila ozbiljno pa se on prošetao do pozicije za šut sa 20 metara te preciznim prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut zaspalog Lučića.

Netom što se krenulo s centra Hajduk je izgubio loptu na polovici gostiju, Caseres je potom poslao dugu loptu prema svom usamljenom napadaču Bakraru koji ju je prihvatio pored pasivnih stopera Borevkovića i Ferra, a zatim snažnim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio pod samu gredu.

Istra 1961 VIDEO Pogledajte kako je Istra preokrenula rezultat u 120 sekundi: Mlakar sve vratio na početak divider

Hajduk ipak nije na odmor otišao u rezultatskom minusu, u prvoj minuti sudačke nadoknade Benrahou je izveo skraćeni korner s desne strane, a u skoku pred vratima Istre najviši je bio Mlakar i po drugi se put upisao u strijelce.

Mlakar dvostruki strjielac

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka već crvenih kartona. Hajduk je ostao sa 10-oricom na travnjaku odmah nakon što se krenulo u nastavak, Borevković je bio neoprezan, dopustio je da mu lopta isklizne ispod nogu na 20-ak metara od vlastitih vrata, tu pogrešku pokušao je iskoristiti Mlinar, ali Borevković ga je povukao za dres te zbog toga dobio izravni crveni karton.

Iako s igračem manje, Hajduk je bio bliži pobjedi u nastavku, a pogotovo nakon 79. minute kada je zbog drugog žutog kartona isklučen i Istrin igrač Marešić, no splitski sastav nije pronašao put do mreže i pogotka kojim bi se dodatno približio vodećem Dinamu.

Drugi Hajduk sada ima 54 boda, šest manje od Dinama koji u subotu gostuje kod Lokomotive, dok je Istra 1961 šesta sa 36 bodova, jednim više od sedme Rijeke koja će u subotu ugostiti Šibenik. 

REZULTATI 28. KOLA:

Petak:
Slaven Belupo - Varaždin 1-1 (Crnac 12 / Domjanić 90+6)
Hajduk - Istra 1961 2-2 (Mlakar 2, 45+1 / Hujber 19, Bakrar 21)
Subota:
Gorica - Osijek (15 sati)
Lokomotiva - Dinamo (17.05 sati)
Rijeka - Šibenik (19.10 sati)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider