Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Modri imaju sužen roster"

Bivši trener Dinama: "Da sam navijač Hajduka, svaki dan molio bih se za Livaju na Kamenitim vratima"

Trener Gorice Željko Sopić u velikom videointervjuu za gol.hr govorio je o ogorčenoj borbi za ostanak, utrci Dinama i Hajduka za prvaka, problemima hrvatskog nogometa u cjelini, a dotakao se i budućnosti Vatrenih…

Bivši trener Dinama i trenutačni šef stručnog stožera Gorice Željko Sopić za gol.hr prokomentirao je situaciju u Dinamu i Hajduku. 

Dinamo je navodno tražio odgode nekih utakmica. Nije ju dobio ni kod Šibenika, a ni kod Lokomotive. Prilično je napeto u Maksimiru nakon niza loših rezultata. Kako vi gledate na trenutačnu situaciju u Dinamu? Jako dobro poznajete odnose, radili ste u Dinamu.

"Dinamo je prodao bitne igrače i ima sužen roster"

"Ne znam zašto se Dinamo doveo u takvu situaciju. Ja sam prvi za to da se stavljaju mladi igrači, ali imaju problem da moraju dva-tri mlada igrača stavljati na klupu jer nemaju dovoljno igrača. Znam da Dinamo ima 40-ak igrača na platnom spisku i to treba plaćati. Ali puno je igrača otišlo na posudbu, neki su bitni igrači prodani, kao Ademi i Oršić, otišao je i Lauritsen", kaže i nastavlja:

"Trener Čačić ima jako sužen roster i bit će jako teško. Dinamo i dalje ima najveću kvalitetu u ligi, ali nikad se ne zna što donosi sutra; ozljede, kartoni… Roster je jako tanak s obzirom na to da se još ozlijedio Petković, da je ozlijeđen Perić. Nemaju oni previše igrača. Što je uzrok tome, ne znam. Nisam tamo pa ne mogu previše pričati."

"Da sam navijač Hajduka, svaki dan molio bih se za Livaju"

A Hajduk…

"Hajduk se digao, Hajduk se nada i jako ovisi o Livaji. Da sam navijač Hajduka, svaki dan išao bih na Kamenita vrata i samo za Livaju bih se molio. Već dugo nisam vidio da je neki klub toliko ovisan o jednom igraču. Livaja pokazuje svoju kvalitetu iz utakmice u utakmicu. Po meni, definitivno najbolji igrač lige. Vuče Hajduk i samo zbog njega su u prilici da se bore za prvo mjesto."

To je ipak slabost momčadi i kluba, kada je toliko ovisan o jednom igraču, kojem se štošta može dogoditi na svakoj utakmici.

"Pa, naravno…" vrtio je glavom naš sugovornik i duboko udahnuo. Očito teško pitanje.

"Bit će zanimljiva bitka za prvaka"

Da preformuliram: je li to realna slika s obzirom na kvalitetu momčadi? Ili da budem još konkretniji: jesu li to loši suigrači?

"Ne, ne… Nitko ne kaže da su to loši igrači. Možemo to okrenuti i reći da Livaja odskače kvalitetom od hrvatske lige. Možemo i na taj način to sagledati. Mogu samo reći da Livaja tamo čini druge igrače boljima i da je to tako. Nemam tu neko pametno objašnjenje. U principu, kada pobijedite, tko vas pita tko je loš, a tko dobar", kaže Sopić i zaključuje:

"Da su jako ovisni o Livaji, vidjeli smo i u Zagrebu protiv Dinama, kada je bio bolestan i nije bio pravi. Hajduka tada nigdje nije bilo. Prvenstvo će biti zanimljivo, Hajduk se ima čemu nadati nakon posljednjih posrtaja Dinama, ali isto tako Hajduk mora igrati puno bolje i manje ovisiti o jednom igraču."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider