Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
22 dana do hrvatske

Argentina se uvjerljivom pobjedom, ali ne i igrom, oprostila od navijača: Messi zabio hat-trick i asistirao

Argentinci su se prije Svjetskog prvenstva u Rusiji oprostili od svojih navijača uvjerljivom pobjedom protiv Haitija.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Argentine odradila je prvu i posljednju pripremnu utakmicu u Argentini prije nego što će se zaputiti prema Europi, gdje će u Rusiji zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Argentina je slavila protiv slabašnog Haitija 4:0, a tri pogotka i asistenciju za Kuna Aguera upisao je Lionel Messi.

Podsjetimo, Argentina i Hrvatska smješteni su zajedno u skupinu D Svjetskog prvenstva te će svoj međusobni susret odigrati 21. lipnja. Haiti nije mjerilo snage argentinske reprezentacije, ali treba naglasiti da je do 58. minute bilo samo 1:0, i to nakon što je Messi zabio s bijele točke.

U spomenutoj 58. minuti Messi je zabio svoj drugi pogodak nakon što je pokupio "otpadak" unutar kaznenog prostora, da bi osam minuta kasnije kompletirao hat-trick nakon ubacivanja Pavona s lijeve strane. Najbolji igrač svijeta našao se sam kao duh na drugoj vratnici i mirno poentirao za 3:0.

U 69. minuti Messi je lijepo proigrao Aguera, koji je smireno poentirao za konačnih 4:0.

Obrana Argentine ni u jednom trenutku nije bila testirana s obzirom na to da Haiti nije uputio nijedan udarac u okvir gola. Momčad Jorgea Sampaolija zaigrala je u sustavu 4-3-3, s Messijem, Higuainom i Di Marijom kao isturenom trojkom. Iza njih zaigrali su Lanzini, Lo Celso i Mascherano, dok je četvorac u obrani bio Salvio, Otamendi, Fazio, Tagliafico. Na vratima je bio Willy Caballero.

U nastavku su zaigrali Acuna, Aguero, Banega, Meza, Pavon i Rojo, dok su primjerice Biglia, Dybala i Ansaldi ostali bez nastupa. Ako nije riječ o ozljedi, čini se da Sampaoli ne računa na spomenutu trojku za neku ozbiljniju ulogu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Prije početka Mundijala Argentina će odigrati još samo jednu prijateljsku utakmicu, 9. lipnja protiv Izraela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider