Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podjela bodova u derbiju

Salah raspametio navijače Liverpoola: City se dva puta vraćao, spasili se u posljednjim minutama

S ovim bodom Liverpool je zauzeo drugo mjesto na ljestvici Premierlige, dok je City na trećem mjestu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 7. kola engleske Premierlige Liverpool i Manchester City su na Anfieldu odigrali utakmicu bez pobjednika 2:2 (0:0).

Sva četiri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, a momčad Pepa Guardiole uspjela je dvaput uhvatiti zaostatak za izabranicima Juergena Kloppa.

Sadio Mane je u 59. minuti doveo Liverpool u vodstvo, ali je najveći dio posla obavio asistent Mohamed Salah koji je osvojio loptu u svojoj polovici, sjurio se po boku i pravovremeno uposlio strijelca koji je poslao loptu u mrežu pokraj gostujućeg vratara Edersona.

Aktualni engleski prvaci su izjednačili u 70. minuti, kad je Gabriel Jesus poslužio Phila Fodena, a ovaj snažnim i preciznim udarcem svladao domaćeg vratara Alissona.

gol expired Novi prvoligaš šokirao West Ham: Vardy postavio strašan rekord pa dobio težak udarac! Svi su se zabrinuli divider

Liverpool je ponovno došao u vodstvo u 76. minuti, kad je Mo Salah uspio pronaći prostor između trojice gostujućih igrača i preciznim udarcem poslati loptu u desni donji kut.

Samo pet minuta su domaći imali tri boda u rukama. Obrana Liverpoola u 81. minuti nije uspjela rasčistiti situaciju pred svojim golom, na odbijenu loptu natrčao je De Bruyne i pucao s ruba kaznenog prostora.

Lopta je na putu prema golu dirala i Joela Matipa te završila u mreži.

gol expired VIDEO Neočekivani poraz Bayerna usred Münchena: Bivši dinamovac odigrao sjajnu utakmicu divider

Mogao je Liverpool i treći put do vodstva u 87. minuti kada je Fabinho s tri metra poslao loptu prema nebranjenoj mreži, ali se odnekud stvorio Rodri i spriječio siguran pogodak.

Liverpool je s 15 bodova na drugom mjestu, s bodom manje od vodećeg Chelseaja, dok je Manchester City na trećoj poziciji i predvodi skupinu od četiri kluba sa 14 bodova u kojoj su još Manchester United, Everton i Brighton.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider