Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo, joško!

Manchester City na hrvatski pogon do novog slavlja: Gvardiol s dva pogotka srušio Fulham

Nogometaši Manchester Cityja svladali su u gostima Fulham 0:4 u prvom susretu 37. kola engleske Premier lige

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Cityja svladali su u gostima Fulham 0:4 u prvom susretu 37. kola engleske Premier lige te su se s tom pobjedom vratili na vrh ljestvice.

Junak nove pobjede Manchester Cityja bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je postigao dva pogotka. Time je došao do brojke od četiri ligaška pogotka ove sezone uz jedan u Ligi prvaka, protiv madridskog Reala. Svih pet golova Gvardiol je postigao u posljednja 32 dana.

Hrvatski rukometaši Hrvatski rukometaši uz dosta muke svladali Argentinu: Mandić upisao čak 20 obrana! divider

U 13. minuti Gvardiol je nakon lijepe akcije s De Bruyneom te ubacivanja u gostujući šesnesterac rutinski svladao suparničkog vratara za 0:1. Utakmica je odlučena u 71. minuti kada je zabio za 0:3. Tada je ubačenu loptu Bernarda Silva dočekao na drugoj vratnici i vrlo spretno zabio za slavlje svoje momčadi. Između toga strijelac drugog gola za goste bio je Phil Foden, dok je u 97. konačnih 0:4 postavio Julian Alvarez pogodivši s bijele točke.

Gvardiol i Mateo Kovačić su bili u udarnoj momčadi Manchester Cityja, s tim da je Kovačić zamijenjen u 82. minuti. Uz isti broj utakmica Manchester City sada na vrhu ljestvice ima dva boda više od drugoplasiranog Arsenala.

Novak Đoković VIDEO Dan nakon što je pogođen bocom u glavu, Đoković se pojavio u urnebesnom izdanju divider

U nastavku subote još će igrati Bournemouth - Brentford, Everton - Sheffield United, Newcastle - Brighton, Tottenham - Burnley, West Ham - Luton, Wolverhampton - Crystal Palace i Nottingham Forest - Chelsea. U nedjelju se sastaju Manchester United - Arsenal, a posljednju utakmicu kola u ponedjeljak igraju Aston Villa - Liverpool.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider