Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbudljiv susret

Newcastle nanio Tottehamu drugi poraz u nizu, Perišiću pola sata: Kiks Arsenala na gostovanju u Southamptonu

Odigrana je većina susreta 13. kola Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Newcastle United je iznenadio Tottenham Hotspur na gostovanju u Londonu svladavši domaće sa 2:1 (2:0), što je za momčad sa sjevera Engleske četvrta pobjeda u posljednjih pet nastupa u Premier ligi.

Slaven Belupo - Rijeka Slaven Belupo slavio protiv Rijeke: Gol sezone Hoxhe i nevjerojatan kazneni udarac Krstanovića obilježili susret divider

Callum Wilson je u 31. minuti iskoristio izlijetanje domaćeg vratara Huga Llorisa izvan kaznenog prostora, gdje je prvi došao do lopte, ali se zabio u igrača gostiju. Wilson je potom prvi bio na lopti i preciznim lobom pogodio mrežu. U 40. minuti Miguel Almiron se sjajno sjurio po desnoj strani u kazneni prostor te s na ulazu u petarac poslao loptu ispod Llorisa za 2:0.

PU splitsko-dalmatinska VIDEO Policija o incidentu s Torcidom: "Prijetili su da će nas zaklati. Nova snimka? Ako je autentična, netko će odgovarati" divider

Momčad Antonija Contea pokušala je doći do preokreta u drugom poluvremenu, ali sve što je uspjela bio je utješni pogodak Harryja Kanea u 54. minuti.

Ivan Perišić je u igru ušao u 61. minuti, ali ni on nije uspio promijeniti rezultat na semaforu pa je Tottenham doživio prvi domaći poraz u ovoj sezoni Premier lige te treći u posljednjih pet utakmica.

Kiks Arsenala na teškom gostovanju

Nogometaši Arsenala prvi su put ove sezone remizirali u engleskoj Premier ligi, a do boda su stigli odigravši 1:1 na gostovanju kod Southamptona, čime je njihovo vodstvo na ljestvici svedeno na dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City.

gol expired Šibenik u Puli upisao deseti remi iz 14 utakmica u Prvoj HNL divider

Granit Xhaka je doveo goste u vodstvo na stadionu St. Mary's u 11. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Stuart Armstrong u 65. minuti.

Arsenal ima 28 bodova iz 11 nastupa, a Manchester City 26. Treći je Tottenham sa 23 boda. Zahvaljujući pobjedi nad Spursima Newcastle se privremeno probio na četvrto mjesto sa 21 bodom.

Policija u Splitu Uznemirujući video: Torcida nakon otvorenog pisma ministru Božinoviću objavila kako se policija brutalno iživljavala divider

Aston Villa je prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede svladavši pred svojim navijačima na Villa Parku gostujući Brentford sa 4:0. Momčad je vodio dosašnji pomoćni trener Aaron Danks koji je na klupi zamijenio smijenjenog Stevena Gerrarda.

Bukayo Saka Dnevnik jednog fantazista: Vrijeme je za buđenje pred ključni dio sezone divider

Već nakon 14 minuta domaćin je imao tri pogotka prednosti. Bailey je pogodio mrežu gostiju već u 2. minuti, a uslijedila su dva gola Dannyja Ingsa (7, 14). Za konačnih 4-0 strijelac je bio Watkins u 59. minuti.

Aston Villa je sa 12 boda skočila na 14. mjesto.

Istim je rezultatom (4:0), slavio Leicester na gostovanju kod Wolverhamptona. Lisice su nadumurile Vukove i pobjegle s dna ljestvice. Strijelci za Leicester City su bili Tielemans (8), Barnes (19), Maddison (66) i Vardy (80). Leicester je sa 11 bodova skočio na 16. mjesto, a Wolverhampton je sa devet bodova ostao u zoni ispadanja zajedno s Leedsom i Nottingham Forestom.

Lovro Majer VIDEO Lovro Majer u sudačkoj nadoknadi zabio za pobjedu Rennesa divider

Važnu gostujuću pobjedu (3:2) ostvario je Fulham u Leedsu, kojom se sa 18 bodova probio na sedmo mjesto. Leeds je poveo golom Rodriga (20), ali su gosti iz Londona s tri pogotka u nizu došli do preokreta. Strijelci su bili Mitrović (26), Reid (74) i Willian (84). Summerville (90+1) je samo uspio ublažiti poraz domaće momčadi.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider