Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UŠLI SMO U DRUGU ČETVRTINU

Dnevnik jednog fantazista: Vrijeme je za buđenje pred ključni dio sezone

U desetom kolu ste promašili s kapetanom, zar ne?

Bukayo Saka (Foto: Afp)

Deseto kolo engleske Premier lige je iza nas. Zapravo, deveto, ako ćemo računati da se jedno nije odigralo zbog smrti engleske kraljice. To bi značilo kako ovog vikenda dolazimo do četvrtine ove sezone.

A to znači da koliko god vaš FPL tim bio loš, ima itekako dovoljno vremena da postane još lošiji. Šalim se naravno, ili ipak ne? Nema veze, isto tako imate priliku sve to popraviti i pokrenuti se. Ja sam ionako uvijek govorio da pravi FPL kreće na Boxing Day (tješ, tješ samog sebe).

Oprostimo se s prvom četvrtinom sezone

U prvoj četvrtini vidjeli smo svašta. Ludog Haalanda koji je ubio dio gušta, onaj po biranju kapetana, zatim nikad lošijeg Salaha otkako je u Engleskoj, nemogućnost pogoditi CS jer ove sezone svi primaju te u posljednje vrijeme buđenje Tottenhama i onog starog dobrog dvojca. Bandwagon je nažalost i dalje jako dobra taktika. Ili na sreću onima koji vole tako igrati. 

Sve u svemu, gledajući našu ligu, onu koja prati ovu kolumnu, naravno da neki mogu biti zadovoljni. Ja osobno baš i ne, jer sam unatoč sjajnom kolu napravio skok tek na 93. od ukupno 146 sudionika. Ali, realno je da nisu svi aktivni.

Naravno, mogao sam biti nešto bolje plasiran da nisam u svom filozofiranju napravio glupost koje su bili svjesni svi koji su već prošli tjedan ovo pratili. U pregledu kola pogledajmo koju.

Fantazista deveto kolo Fantazista deveto kolo (Foto: GOL.hr)

Da, dobro ste vidjeli. Na klupi je ostao Martinelli, tražeći tko bi mogao blankati, uvjeren da će Nottingham ovog puta uzeti CS te da Neco mora biti unutra. Zamislite onda taj osmijeh kad sam pred tu zadnju utakmicu kola vidio odluku Coopera da ga ostavi na klupi. A zamislite onda gnjev kad sam vidio da ga uvodi u 59. minuti.

Masone, pa bilo je već vrijeme!

Sad kad smo sve dovoljno zamislili, možemo pogledati još jednom ono što bi bez moje gluposti na kraju bilo itekako pristojno kolo. Obrana je odradila, napad je odradio, kapetan je bio u redu, Rashfordu je (ne)opravdano poništen gol. Ali opet, kad vidiš da nisam među najboljih milijun u ovom kolu, ispada da nije toliko dobro. Bilo bi, da nisam išao filozofirati.

S druge stane, Mount je napokon vratio za svo povjerenje. Masone sine, dočekao sam te. A sad će i svi ostali bandwagonaši koji će te pokupiti.

Sjećate se legendarne komedije "Robin Hood: Muškarci u tajicama"? Tamo je Nottingham slobodno hrvatski preveden kao Šrotingham. E, tako nekako oni izgledaju kad si toliko lud da pored svih opcija ti gađaš njih. Ali, gdje bi bila inače zabava? Vjerojatno u bodovima? Ali, kome trebaju bodovi. Čekaj, ovo se igra na bodove? Ma, svašta...

A kakvi ste bili svi vi s Haalandom na kapetanu? Promašili ste ga? A eto, nekad mora i on dati samo jedan gol (to danas zovemo promašaj kapetana), ne može baš vas svako kolo častiti s 15 puta dva ili tri. Rekao bih da mi vas je žao. Lagao bih!

Ako ništa, barem sam dobar savjetodavac

Svaka čast svima koji su poslušali moje savjete, koja ja naravno nisam, jer jednostavno ne mogu utrpati 20 igrača u ekipu, pa uzeli bodove na Solankeu, Paqueti, Scammaci i ponekim već klasicima. Preporuka za iste ostaje i dalje, kao i ona da skinete Sancheza s gola što prije i bolje znate.

Pretpostavit ću da smo za novo kolo svi u istom drekecu, odnosno da nam većina ekipe ide u goste. Iskustvo iz prošlih sezona, koje nikako ne mogu prihvatiti, je da je to apsolutno nebitno kod dobrih ekipa. A i sjetite se koliko ste zbog takvog razmišljanja samo bodova ostavljali na klupi. Svi oni Soucekovi bodovi i tako dalje, tako bliže, tako više, tako niže. U slučaju ove sezone većinom niže, dok god ide.

Kako nam slijedi kolo gdje niti s transferima ne možeš smisliti nešto previše pametno, odlučio sam ne koristiti i sačuvati dodatnog za iduće kolo, pa to sad izgleda ovako kao ispod odlomka.

  Fantazista za deseto kolo Fantazista za deseto kolo (Foto: GOL.hr)

Za kapetana vjerujemo u Kanea, što je lako jer Haalanda, kao što svi pratitelji već znaju, iz principa nemam (kao niti Salaha, ali to me nije koštalo baš ništa). 

We have to burn 'em out

Obrana će biti dobra dok god svi igraju. Ako netko ne zaigra, onda će s klupe ući Trippier koji će protiv Uniteda utrpati slobodnjak i upisati dva asista u porazu 4:3, gdje će Rashford upisati po dva gola i asista. Naravno, to će se dogoditi, ali će odigrati i sva moja 11-orka, zar ne?

Vezni red nije bezvezni i od njega očekujem najviše. Napad će biti odličan kao Mitro zaigra. A vrijeme je da zaigra, posebno protiv probuđenog i vrlo tvrdog Bournemoutha.

Sjećate se ona anegdote Kloppa, kad je prije koju sezonu upitan kako igrati protiv njih, pa je s onim svojim šeretskim osmijehom na licu rekao: "We have to bourn 'em outh", oliti burn them out, vatrom istjerati van kaznenog prostora. Jasno je.

Dracaris!

Mitroviću, nisi zmaj, ali možeš postati, sigurno imaš nekih korijena iz BiH, nemamo li ih svi?

U Jesusa se i dalje vjeruje (pravo kršćanski), iako u zadnje vrijeme baš ne naplaćuje. Ali neka, ekipa ga se rješava, a sad će on, samo što nije.

Imam naravno i neke preporuke

Od ostalih utakmica što preporučiti? Ništa skoro novo, ali nešto već iz te navike moram. Možda netko ove savjete i uvažava, možda baš zato tako loše stojim u ligi.

Ovo je kao kad je Renault pravio motor za Red Bull i prodao im ga, da bi ovi onda bili bolji od njih. Tako nekako ja s igračima koje preporučim, zar ne?

Ako nemate Toneya, imate ga još priliku uzeti, zato sam ja recimo ostavio Rayu na klupi. Brentford nije nešto pouzdan, ali i dalje imaju dobar raspored. 

Leicester? Maddison i Daka, obranu ne dirajte, a Warda maknite s gola. Ili vam je onim jednim CS-om kupio mjesto za još deset kola? Fulham je već naveden, ali uz Mitrovića. Bobby De Cordova Reed nikad nije loš izbor, a tu je i Kebano koji je donio nešto bodova posljednja dva kola.

Wolves? Diego Costa? Probajte, dajem mu još kolo ili dva da vidim da uistinu još može, a ne da zapravo ima godina kao što izgleda (peto desetljeće i to već neko vrijeme). 

Tottenhamovci su standardni, uz dodatak da Perišić nije igrao Ligu prvaka. Ako je neko kolo dobro za njega, to je ovo. Posebno jer mi Everton ne djeluje nešto dobar na prekide. Asist? Vjerojatno!

Leeds i Arsenal je super utakmica za optimiste, a Southampton i West Ham za mazohiste. Ja očito spadam u obje grupe pa ću očito obje gledati. A i imam Souceka koji je na klupi, dakle zabit će gol prema dobrom starom običaju. Pa da se još malo sekiramo, jer zašto ne kad imamo priliku.

Eto, toliko za ovaj tjedan. Mislite li da je ova epizoda obilovala sarkazmima, dobro mislite jer sam jednostavno tako raspoložen. A onda sam najbolji i bez transfera ulazim u najboljih milijun ovog kola, što sam uspio tek jednom u ovoj sezoni. No, druga četvrtina je naša, zar ne Masona Mounte, prijatelju stari?

Evo vam danas jedan alat!

Zanima vas kad bi neki igrač mogao poskupjeti ili pojeftiniti pa da malo gađate team value ili hvatate nekoga čim mu padne cijena, a vi znate da će uskrsnuti kao feniks (Suns) i proraditi.

Onda kliknite OVDJE i uživajte u svemu što navedeni link nudi. Morate se samo prijaviti i logirati, ovaj feature je besplatan, onaj za plaćanje nudi sva moguća čuda.

U uživajte u Premier ligi naravno, to je ono glavno!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider