Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvo Barca, a onda Real

U Sevilli poludjeli na suce nakon poraza u Madridu: "Nema pravde, bio je klasični penal, trebali smo pobijediti"

Real je sinoć pobijedio Sevillu s 2:1 u Madridu, ali ostali su neki repovi nakon utakmice…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U španjolskoj ligi povici na suđenje ne prestaju unatoč VAR-u. Manji, osrednji, pa i oni veći žale se da su divovi i dalje u milosti sudaca.

Prekjučer su se žalili u Villarrealu nakon utakmice s Barcelonom, jučer u Sevilli nakon derbija s Realom u Madridu.

Najglasniji je bio sportski direktor Andalužana Ramon Rodriguez Monchi, koji smatra da za Sevilu nije dosuđen klasični jedanaesterac nakon što je David Alaba srušio Lucasa Ocamposa u prvom poluvremenu.

Monchi: Bio je jasan penal za Seviilu

Da je dosuđen jedanaesterac, Sevilla bi otišla na 2:0 i Real bi se onda puno teže vratio. Na kraju je okrenuo i pobijedio s 2:1.

"Ni ja ni bilo tko tko to vidi nema sumnje. Ne moram to reći jer sam zainteresirana strana, tko god to vidi... Postoji kontakt, start i to je kazna. Vrlo jasan penal. Neću više ulaziti u rasprave", izjavio je Monchi, koji smatra da nije prvi put da je Sevilla oštećena ove sezone.

gol expired VIDEO Bivši UFC-ov prvak u teškoj i nekadašnji suparnik Mirka Filipovića zaspao na nogama u boksačkom meču divider

"Više se i ne ljutim, nema smisla, nije to ništa novo. Odlazimo sa žaljenjem iz Madrida jer smo odigrali jako dobru utakmicu i bili smo superiorniji od Reala, ali mnogo puta pravda nije na strani onih koji su zaslužili", dodao je.

Monchi: Trebali smo pobijediti Real

"Nemamo puno sreće s odlukama VAR-a, to nam se dogodilo na Mallorci i protiv Alavésa, ali nadam se da će na kraju sezone biti uravnoteženo", kazao je i utvrdio:

Tko je trebao osvojiti Zlatnu loptu za 2021. godinu?

Ukupno glasova:

"To nije neka moja vizija, to će reći tko god je objektivan. Nisam subjektivan. To je jedanaesterac."

Monchi je još jednom pohvalio igru svoje momčadi.

"Limitirali smo Real. Dobro smo se branili, kretali i trčali sa i bez lopte. Bili smo vrlo inspirirani. U zadnjih 15 minuta falilo nam je malo snage. Poštena stvar bi bila pobjeda Seville ili, u najmanju ruku, remi", zaključio je Monchi.

Lopetegui: Ocampos kaže da je bio penal

Trener Seville Julen Lopetegui, koji je i bivši trener Reala, kaže da im je ostao gorak okus nakon poraza na Santiago Bernabeuu.

"Ako je neka momčad zaslužila tri boda, to smo mi, ali ovdje nije dovoljno dominirati 75 minuta, promašiti šanse, odigrati dobro, biti bolji u polju... Oni imaju ponajbolje igrače na svijetu i to je to. Zbog toga je stigla kazna. Izgubili smo, ali svjesni smo velikog truda i dobre igre koju smo pružili."

gol expired VIDEO Poznatu novinarku u javljanju uživo dirao po stražnjici usred kampanje o nasilju nad ženama divider

Ovako je prokomentirao spornu situaciju, koja to zapravo nije, oko jedanaesterca.

"Sve što je moglo ići protiv nas je izašlo protiv. Kao i akcija kod penala na Ocamposu, za koju mi kažu da je jasna, a da se VAR nije uključio. Naš igrač također kaže da je penal. Što da radimo, nema druge opcije, moramo progutati otrov i nastaviti s radom", zaključio je baskijski stručnjak.

Iturralde Gonzalez: To je penal, suci moraju suditi kao da nema VAR-a

Ni za bivšeg poznatog španjolskog suca, a danas eksperta Cadene SER Iturraldea Gonzaleza nema dileme:

"To je jedanaesterac. Udario ga je po nozi. Suci moraju prestati oslanjati se na VAR i moraju suditi kao da ga nema. VAR nije došao zbog ovakve vrste penala. Ova akcija je problem suca, a ne korištenja VAR-a", kazao je Iturralde.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider