Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gužva u tunelu

U Villarrealu pucaju od bijesa, Xavijeva Barca u milosti sudaca: "Netko nam mora objasniti zašto taj penal nije dosuđen"

Nakon ligaške utakmice Villarreala i Barcelone (1:3) ostali su dugački repovi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je sinoć protiv Villarreala upisala prvu gostujuću pobjedu pod vodstvom Xavija Hernandeza.

Katalonci su slavili s 3:1 na La Ceramici u 15. kolu La lige. Iza derbija ostali su podugački repovi. U Villarrealu se žale na suđenje, a bilo je i vrućih verbalnih sukoba između trenera dvaju momčadi.

Sve je počelo kada je klupa Villarreala tražila jedanaesterac nakon što je Gerard Pique igrao rukom u svojem šesnaestercu. Glavni sudac Soto Grado nije ništa svirao, a VAR se nije oglasio. Izgleda da je procjena bila da je ruka bila u prirodnom položaju.

gol expired Xavi odveo Barcelonu do prve gostujuće pobjede u sezoni - konačno spojili dvije pobjede u LaLigi divider

Međutim, trener Villarreala Unai Emery na monitoru je također gledao ponovljenu akciju i nije se služio sa sudačkom procjenom. Poslije utakmice za pravo su mu dale neke analize sudačkih eksperta. Primjerice, Iturralde Gonzalez, bivši poznati španjolski sudac, tvrdi da je to bio čist jedanaesterac.

Gužva u tunelu

„Mogu shvatiti da je glavni sudac mislio kako je ruka u prirodnom položaju, ali nema opravdanja za VAR. Ti suci nisu za VAR ako to nisu vidjeli“, bez dlake na jeziku podcrtava Gonzalez.

Kako god, Emery je žestoko protestirao. Već na početku utakmica se zakuhala i takvom je tonu odigrana do kraja. Visoke tenzije parale su nebo.

Situacija je postala još napetija kada se Imanol Idiakez, Emeryjev pomoćnik, obratio Xaviju čim je meč završio. Trener Barce je za vrijeme utakmice u svađama s klupom Villarreala nekoliko puta žestoko gestikulirao. Mahao je glavom i rukama.

gol expired Još jedan superstar se nudi Realu: Ancelotti Modriću za zadnju sezonu u Madridu sastavlja Galacticose 3.0 divider

U tunelu je došlo do velike gužve. Kažu da je tu bilo svega, naguravanja pa i sitnih udaraca. Da ne bi eskaliralo pobrinula se policija, koja je morala raščistiti put sucima do svlačionice.

I Xavi i Emery nakon utakmice spustili su loptu na zemlju. Tvrdili su da se nije dogodilo ništa posebno. Emery, međutim, nije propustio spomenute suce. Osim situacije s rukom, domaći su tražili još jedan jedanaesterac kada je došlo do duela Eric Garcije i Raul Albiola nekoliko metara od Ter Stegena.

Emery ljutit na suce

"Jako sam zadovoljan zalaganjem i pristupom mojih igrača. Oporavili smo se nakon gola. Onda smo napravili pogrešku koja nas je koštala drugog gola. Nismo imali kardinalne pogreške, ali ovakvi suparnici ne opraštaju. No moram reći da su suci utjecali na rezultat. Netko nam mora dati objašnjenje jer imam osjećaj da se Villarreal ne poštuje. Sličnih situacija imali smo već nekoliko puta. Zaslužujemo od nekoga objašnjenje. Ne razumijem zašto dvije sporne situacije glavni sudac nije otišao pogledati: Piquéova ruka, koja je vrlo jasna, ali i rušenje Albioloa“, protestirao je Emery, koji očito sumnja u VAR:

Može li Dinamo osigurati proljeće u Europskoj ligi?

Ukupno glasova:

"VAR nije samo tehnika, i to su ljudi, netko mora preuzeti odgovornost. Ja vjerujem u VAR, ali ne razumijem kako to funkcionira. Stalno imamo proturječne odluke. Netko nam mora objasniti zašto taj penal nije dosuđen. Možda se Barci to ne sviđa jer možda misle da su moćniji i imaju više prava od drugih", grmio je Emery koji se slaže da sudačke odluke i dalje idu na ruku velikima.

Već drugu utakmicu zaredom u La Ligi Barcelona pobjeđuje nakon dvojbenih sudačkih odluka. Jedanaesterac protiv Espnayola bio je više nego sumnjiv.

"Ne znam kako koriste tehnologiju, ali nije normalno da VAR to ne vidi. Možda su zaspali", zaključio je Emery.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider