Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Mišković najavio transfer kapetana u Bundesligu, otkrio može li Drmić otići u Dinamo ili Hajduk

Damir Mišković za Dnevnik Nove TV dao je komentar na Rijeku, prijelazni rok u Prvoj HNL i konkurenciji.

Bodovno izjednačeni s vodećim Dinamom, uz osigurano polufinale Kupa, rezime je Rijekine polusezone kojoj Damir Mišković daje, kako kaže, top ocjenu.

Baš kao i Goran Tomiću kojeg je na trenersku klupu doveo početkom ožujka.

"Ma ne da sam pogodio, nego smo super pogodili. Ne samo kao trener, nego kao čovjek, kao sve u klubu. Ja sam zbilja super zadovoljan, kao i svi mi u klubu", kazao je Mišković.

Velike zasluge idu i novom sportskom direktoru Robertu Palikući, Hrvatu iz Njemačke, o kojem domaća javnost zapravo i dalje malo zna.

Luka Modrić i Virgil van Dijk (Foto: AFP) Srpski poduzetnik kupio klub koji je Engleskoj dao najvećeg strijelca: Zaradili su stotine milijuna i rušili rekorde, a dubok trag ostavili su i Hrvati divider

"Pa Nijemac, on je Nijemac u glavi. To nam je nedostajalo. Ja sam isto zadovoljan, jer nekad smo bili preblagi. On je uveo više reda i discipline među nas".

Kapetan pregovara s Eintrachtom

No navijači Rijeke morat će još neko vrijeme pričekati na nove poteze Palikuće jer prvo idu prodaje nogometaša. Ona kapetana Hrvoja Smolčića, o kojoj se, potvrdio nam je Mišković, vode pregovori s Eintrachtom iz Frankfurta, možda neće biti jedina.

"Nadam se da će biti više od jedne, jer već imamo u redu druge nogometaše koji trebaju doći u Rijeku, ne bi htio njih izgubiti. S druge strane, mislim da je za neke došlo vrijeme da jednostavno naprave iskorak. Za njih, a i na kraju dana da klub zaradi na njima".

Dinamo je kupovinom Bočkaja najavio da će ove zime biti aktivan, Bjelica u Osijeku navodno raspolaže s nekoliko milijuna eura za nova pojačanja, a velik novac uložio je te planira ulagati i dalje i Hajduk.

Hoće li i Rijeka krenuti na "all in"?

"Sigurno nećemo ići van svojih okvira, to nije baš naš sistem već deset godina, tako da neće biti ni sada".

Otkrio može li Drmić otići u Dinamo ili Hajduk

Prevedeno, riječki navijači ove zime neće dočekati kapitalca.

"Što se zove to kapitalac? To je nešto novo u modi u Hrvatskoj. Svaki dan vidim 'kapitalac, kapitalac'. Za mene je Messi kapitalac ili Ronaldo", kaže Mišković.

Ili u okvirima Prve HNL - Josip Drmić.

"To je ipak jedan igrač na drugom nivou i za hrvatsku ligu. To je jedan kapitalac, a takvi kapitalci koštaju godišnje bruto 3 milijuna funti. Mi bi voljeli da Drmić ostane, imamo neki usmeni dogovor. Ali sve zavisi o prijelaznom roku, nemojmo se lagati. Sve to ovisi o ponudama i potražnji za tog igrača", rekao je Mišković pa otkrio postoji li mogućnost da Drmića kupe Dinamo ili Hajduk.

gol expired Hrvatskom reprezentativcu propao veliki transfer u Englesku, klub za njega traži duplo veći iznos divider

"Pa kad pošalju ponudu, onda ćemo sjest i pričati. Ja nemam s tim problema".

No ima problema s pažnjom koju Rijeka dobiva u odnosu na konkurenciju.

"Svi zaboravljamo da je Rijeka jedno desetljeće u vrhu hrvatskog nogometa. Ili je bila prva, druga, ja mislim samo dva puta treća. Osvojila je četiri Kupa, igrata četiri Europske lige, osvojila Superkup, igrala playoff Lige prvaka, ali nismo dobili tu pažnju. Mi se deset godina borimo", rekao je predsjednik Rijeke pa dodao da bi ove sezone prihvatio četvrto mjesto, ali pod jednim uvjetom - da se na Kvarneru opet slavi Kup.

"Bi, zašto ne. Ako nisi prvi, onda tu nema razlike tko je bio drugi, treći, četvrti. Ja smatram da je trofej, trofej, je li to prvenstvo, Kup ili Superkup".

Nema prigovora na suđenje

U borbi za trofeje na proljeće nikad veća pozornost i samim time pritisak bit će na sucima. Za Miškovića suđenje tijekom jeseni nije bilo katastrofalno.

"Bruno Marić radi novi posao, dobar posao zasad, ali jednostavno treba im dati vremena. Naravno, kada se pogriješi, treba priznati da se pogriješilo. Treba ići naprijed, ali mislim kada se VAR usavrši, da će pogrešaka biti sve manje i manje".

Rijeka s pripremama za nastavak sezone započinje sutra, a 9. siječnja kreće za Umag, gdje će odigrati četiri prijateljske utakmice...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider