Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pale teške riječi

Predsjednik Osijeka prozvao Bjelicu: "Potrošio je 25 milijuna eura na igrače, a ništa nije napravio"

Nenad Bjelica je proveo dvije godine u Osijeku kao trener i sportski direktor.

Nenad Bjelica (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Ferenc Sakalj, predsjednik uprave Osijeka se osvrnuo na proteklih osam godina, a posebno na dvogodišnji mandat Nenada Bjelice s kojim se nisu rastali u najboljim odnosima.

Bjelica je obnašao ulogu trenera i sportskog direktora, a u kolovozu 2022. godine su prekinuli suradnju nakon čega su padale teške riječi. On je sasuo žestoku paljbu po upravi Osijeka, a sada je Sakalj objasnio kako je došlo do problema:

"Frustriran rezultatskim neuspjehom nakon što je udovoljeno svim njegovim željama po pitanju igračkog kadra, počeo prozivati vlasnike i Upravu, javno govorio da je skraćivao i prekidao treninge, napadao novinare, isticao da je Uprava neambiciozna. To samo govori o kakvom je čovjeku riječ.

Do sada nisam o tome govorio i nisam želio da ljudi iz Kluba to spominju, ali Bjelica me razočarao kao trener i sportski direktor. Kada smo ga dovodili, nismo pregovarali, udovoljili smo svim njegovim zahtjevima, vjerujući da je prava osoba za preuzimanje brige oko vođenja kompletnog sportskog segmenta.

Njegovim dovođenjem povećali smo proračun za 100 posto, plaće igrača narasle su gotovo četiri puta, uz to doveo je veliki stožer i voditelja Škole nogometa. Nije se preispitivala niti jedna njegova odluka i želja, dobio je apsolutno sve što je poželio. No, izostali su obećani rezultati, pa je, prije nego što on bude prozvan, krenuo prozivati Upravu", kazao je.

Bjelica potrošio 25 milijuna eura na igrače?

Sakalj tvrdi da je Bjelica na igrače potrošio oko 25 milijuna eura:

U mandatu Nenada Bjelice smo na transfere igrača koje je on doveo, njihove plaće i sve financijske stavke koje idu uz to, a doveo je koga god je poželio, potrošili oko 25 milijuna eura, a samo u Bjelicu i u njegov stožer uložili smo više od 7 milijuna!

Mislim da je svima jasno da je napad na Upravu zapravo produkt činjenice da s maksimalnim resursima u svojem gradu nije napravio apsolutno ništa, pa je tako i njegova „mantra“ kako puno košta, ali nije skup, potpuno promašena. To što smo gradili stadion nije nimalo utjecalo na jačanje naše momčadi, dobro je znao da, ne napravimo li iskorak u Europi, moramo prodati dva, tri igrača za koje smo imali ponude kako bi Klub bio likvidan.

Upravo njegova tvrdoglavost i neprihvaćanje odluka Uprave je razlog zbog kojeg se upalo u financijske probleme, a ne izgradnja stadiona koja se pretežno financirala iz drugih izvora. Podsjećam da smo s najskupljom momčadi i s najskupljim trenerom u povijesti ispali iz europskih kvalifikacija od poluamatera iz Kazahstana. Za takvo što naprosto ne može biti drugog krivca osim Bjelice", zaključio je u razgovoru za službenu stranicu Osijeka.

Daniel Siebert Hrvati ili Siebert? "Naš sudac nikad ne bi dao žuti u 70 sekundi derbija, ali dobro da ga je dao" divider

Ante Rebić u hrvatskom dresu Turci otkrili koliko zarađuje Ante Rebić: Bivši Vatreni se vraća u poznato okruženje? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider