Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razriješen dužnosti

Stigla službena potvrda: Nenad Bjelica više nije trener Osijeka!

Nenad Bjelica završio je svoj mandat na klupi Osijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nenad Bjelica više nije trener Osijeka!

Samo dan nakon pobjede protiv Hajduka (2:1) u derbiju 7. kola SuperSport HNL-a u Gradskom vrtu, predsjednik Osijeka Ferenc Sakalj razriješio je Bjelicu dužnosti sportskog direktora i trenera.

"Nogometni klub Osijek idućih će dana donijeti odluku o imenovanju novog trenera o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost", stoji na službenoj stranici osječkog prvoligaša koji se zahvalio Bjelici na suradnji kroz protekle dvije godine.

Raskid suradnje bio je samo pitanje vremena

Iako je prije dva tjedna dobio potporu predsjednika kluba, mnogi su bili uvjereni kako je samo bilo pitanje vremena kad će doći do rastanka s trenerom. Njihov odnos bio je nepovratno narušen već krajem prošle sezone, a odluka o raskidu suradnje odgađala se sve do danas.

S lošim rezultatima Bjelica je bio pod sve većim pritiskom javnosti, a očito su mu prekipjela javna licitiranja koliko je ugovor zapravo težak. Procjene su išle čak i do tri milijuna eura, ali provjerenije informacije govore o ugovoru od milijun i pol eura po sezoni, raspodijeljenih tako da dvije trećine idu treneru, a ostatak njegovom stožeru.

Mnogima je sporna stavka u kojoj strana koja traži prijevremeni raskid ugovora, suprotnoj strani mora isplatiti maksimalnu svotu koju jamči ostatak ugovora, ali zapravo se radi o uobičajenoj praksi velikih klubova, što je objasnio Ivica Medo u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

"Rijetko kad će veći klub napraviti ugovor s trenerom da može otići kad hoće i ništa. Znači tražit će odštetu. Ako ga traži neki inozemni klub, jači. Napravio je rezultat kao što je Bjelica recimo s Dinamom i sad odlazi negdje, Dinamo bi tražio odštetu, ako prekida ugovor".

Proveo dvije godine na klupi Osijeka

Inače Bjelica je na klupu Osijeka stigao početkom rujna 2020. godine, a momčad je vodio u 87 susreta upisavši tako 49 pobjede, 23 remija i 15 poraza.

Prve je sezone Osijek završio na drugom mjestu HNL-a s osam bodova zaostatka za prvakom Dinamom, dok je druge sezone pao na treće mjesto, s tri boda zaostatka za Hajdukom i deset za vodećim Dinamom.

Upravo su Osječani prošle sezone bili u igri za naslov prvaka, i to praktički do samog kraja, ali Bjelica je ušao u rat s upravom što je vjerojatno utjecalo na atmosferu u momčadi, ali i prikazanu igru u završnici prvenstva.

Nažalost, Osječani su ove sezone ispali na prvoj europskoj stepenici, doživjeli su šokantan poraz od kazahstanskog Kizilžara u 2. pretkolu Konferencijske lige, dok su prošle sezone zapeli u 3. pretkolu kod CSKA Sofije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider