Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZA NJEGA TEŠKA TEMA

Nenad Bjelica žestoko po upravi Osijeka: "Njih klub ne zanima i vratili su ga u prosječnost, uskoro će se vidjeti sva njihova nesposobnost"

Nenad Bjelica ni u Turskoj ne može prestati pratiti svoj matični klub te vrlo otvoreno govoriti o njemu.

Nenad Bjelica (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Tek je nešto više od godinu dana prošlo otkako je Nenad Bjelica napustio Osijek, nakon što je klub doveo do najuspješnije ligaške sezone u povijesti, odnosno nakon što se gotovo do samog kraja prvenstva otvoreno borio za titulu.

Aleksandar Trajkovski Tko je novi igrač Hajduka i može li biti pojačanje u borbi za naslov? divider

Rastanak nije bio lak, ali već neko vrijeme neke stvari nisu štimale, a sam Bjelica ni dok je bio u klubu nije skrivao što je to. Kako je vrijeme prolazilo, njegov odnos s upravom bio je sve teži, a sve je kulminiralo u najgorem trenutku, u proljeće 2022. godine, u trenucima žestoke borbe za ligaški tron. Nažalost, projiciralo se to na momčad i titula je ostala samo san.

Ni u Turskoj mu Osijek ne da mira

Bjelica je danas u turskom Trabzonsporu, gdje trenutačno radi dobar posao u pokušaju vraćanja toga kluba, inače prvaka iz 2022. godine, u vrh turskog ligaškog nogometa. Preuzeo je klub tijekom sezone u kojoj je doživljen teški pad, gdje su kao branitelj naslova završili tek šesti. Sad je sa svime krenuo ispočetka.

No Osijek je i dalje na pameti, što je potvrdio u velikom razgovoru koji je odradio za Germanijak

"Smeta mi to. Puno sam dao tom klubu. Ostvario povijesne rezultate kao igrač i trener. No nemojmo izjednačavati instituciju NK-a Osijek s ljudima koji ga trenutačno vode. To što čine najviše govori o njima kao ljudima. O predsjedniku Sakalju, Valentini Koprivnjak i Vladi Čoharu. Oni trenutačno vode klub, oni su Uprava i sve to govori o njima i načinu na koji vode NK Osijek", rekao je Bjelica, nadovezavši se:

"90 posto igrača doveo sam besplatno u Osijek. Dva su plaćena: Mierez, koji je to vratio učinkom i koji će vratiti još više kada se proda, i Kristijan Lovrić, kojeg su u tom trenutku htjeli svi klubovi, a stigao je k nama. I doček od tisuću navijača svjedoči tome. Ne znam zašto nije pokazao svoju vrijednost, ali pokazat će je. U tom trenutku to je bila strategija kao što je sada strategija da se proda sve što se može prodati i da se uzme novac na svemu na čemu se može uzeti. Zašto? Zbog velikih troškova stadiona. Nakon što nismo uspjeli biti prvaci, a to je bilo neko utopističko vjerovanje svih nas da možemo, promijenila se strategija jer je nedostajalo novca za stadion. Tu priča završava."

Adem Ljajić u Novom Pazaru VIDEO Herojski doček za povratnika: Najbuntovniji srpski grad doslovno je gorio divider

Nije štedio Kuleševića

Odšteta je ipak plaćena i za još neke igrače, poput Darka Nejašmića, koji bi to prodajom trebao vratiti, te Jevhena Čeberka, koji je također prodan za više nego što je doveden, ali i za Damjana Bohara, koji se pokazao kao promašaj i financijski gubitak. No, sve u svemu, jasan je smjer u kojem je Bjelica gledao.

Bio je žestok i prema čovjeku koji ga je zamijenio na poziciji sportskog direktora, a prije toga je bio njegov pomoćnik, Ivici Kuleševiću. Zamjera mu prije svega pristup i izjave u medijima.

"Gospodin Kulešević možda je trebao naglasiti da je to tada bila strategija kluba. Ja kao individua nisam ništa mogao. Ugovore su potpisivali i budžet kreirali Sakalj i Čohar. Pa nisam se sam izabrao da budem trener i sportski direktor. Oni su me doveli. Koristio sam sve što sam mogao u najboljoj namjeri i postigao povijesne rezultate kluba, koji nisu nikad ranije postignuti i vidjet ćemo kada će opet biti. Tu mislim na drugo mjesto i 77 osvojenih bodova. Kada to netko napravi s mojim Osijekom, ja ću mu prvi javno čestitati."

"Upravu NK Osijek zanima koliko mene vremenska prognoza u Džibutiju"

Završio je s još žešćim komentarom prema upravi kluba, s kojom su i navijači izuzetno nezadovoljni te prije svega traže odgovore za poteze koje nisu učinili, a smatraju da su trebali te da su ostavili momčad puno slabijom nego što je trebala biti.

Ivan Komak "Slavonski Mamić" lani je smijenio trenera i sam uveo klub u drugi rang, a sad najavljuje: "Kad uđem u HNL, preselit ću klub u Zagreb" divider

"Jednostavno, ovu upravu NK-a Osijek zanima NK Osijek koliko i mene vremenska prognoza u Džibutiju. Dvije godine koje sam proveo u klubu dvije su najuspješnije godine u klupskoj povijesti, a sve ono što oni sada pričaju izgovori su i isprike za vlastitu nesposobnost. Gospodin sportski direktor kaže da je napravljena promjena klupske strategije jer nije napravljen iskorak u rezultatu i to kaže nakon dvije najuspješnije sezone u povijesti kluba, u kojima je i sam kao pomoćnik sportskog direktora sudjelovao. Oni su nakon te dvije godine vratili klub u prosječnost i u borbu za treće, četvrto mjestu u HNL-u. Pošteno bi bilo da su rekli: 'Stadion nas je koštao dvostruko od predviđenog i moramo stezati remen.' I nitko im ništa ne bi zamjerio. Sada mažu oči navijačima sa stadionom, ali brzo će i ta euforija oko stadiona proći i na vidjelo će izaći sva njihova neambicioznost i nezainteresiranost u vođenju kluba", žestoko je zaključio tu temu.

Jovan Manev protiv Sandra Tonalija Osijek predstavio veliko pojačanje: Prije samo nekoliko dana odigrao je sjajnu partiju protiv prvaka Europe divider

U prilog Bjelici svakako ide činjenica da je Osijekova vrijednost momčadi po Transfermarktu otprilike pola manja nego u vrijeme dok je Bjelica sjedio na klupi i kreirao sportsku politiku momčadi.

No sad je drugo vrijeme i drugi Osijek, koji na terenu zasad izgleda više dobro nego loše, no sutrašnja utakmica na Rujevici protiv Rijeke trebala bi pokazati u kojem smjeru Osijek ide te čemu se zapravo navijači ove sezone mogu nadati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider