Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IGRAT ĆE BESPLATNO

VIDEO Herojski doček za povratnika: Najbuntovniji srpski grad doslovno je gorio

Kao što smo jučer najavili, Adem Ljajić i službeno je postao članom FK-a Novi Pazar.

Adem Ljajić u Novom Pazaru (Foto: screenshot (Twitter))

Novi Pazar napravio je jučer nogometnu feštu kakva dugo nije viđena. I to ne zbog nekog rezultata ili trofeja. U klub, koji nosi ime tog grada, stigao je najuspješniji pulen Sandžaka Adem Ljajić.

Najveći nogometni sin Sandžaka

Ljajić je Sandžak napustio još kao 15-godišnjak, kad je otišao u Partizan. Tamo se vrlo brzo probio i do prve momčadi, a onda je postao i jedan od najvećih talenata srpskog nogometa.

Već s 18 prodan je u Fiorentinu, potom je još nastupao za Romu, Inter, Torino, Besiktas i Fatih Karagumruk, a za Srbiju je odigrao 47 utakmica i pritom postigao devet pogodaka. No najviše je u pamćenju svima ostao zbog činjenice da je odbio pjevati himnu.

Naime, Ljajić dolazi iz dijela Srbije koji je naseljen većinom Bošnjacima, a takav je posebno najveći grad Sandžaka, Novi Pazar, gdje je takva većina stanovnika. Upravo zbog toga to je i najbuntovniji srpski grad što se tiče otpora prema vlasti.

Zbog svega toga dolazak jednog takvog igrača u Novi Pazar, odnosno povratak u Sandžak, za njih je velika stvar, pa nas ne čudi i spektakularni doček kakav je dobio, a snimke možete vidjeti ispod teksta.

Ljajić će za dva tjedna napuniti 32 godine, došao je kao slobodan igrač na vlastiti zahtjev, a prema dostupnim informacijama, igrat će potpuno besplatno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider