Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
idu po pozitivan rezultat

Pred Dinamom i Rijekom su teški europski ispiti u Rusiji i Nizozemskoj: Mogu li do bodova?

Rijeka i Dinamo ovog četvrtka idu na prva ovosezonska europska gostovanja

Pred Dinamom i Rijekom prva su gostovanja u skupinama Europske lige. Nakon boda osvojenog protiv Feyenoorda u Maksimiru, hrvatski prvak u četvrtak gostuje kod moskovskog CSKA, dok će Rijeka, nakon poraza na Rujevici od Real Sociedada, prve bodove tražiti kod AZ Alkmaara.

Moskovska VEB Arena mjesto je na kojem bi se prekosutra mogli dobiti odgovore na brojna pitanja u vezi Dinamove europske sezone. Jer, CSKA prvi je favorit skupine. Trenutačno drugoplasirana momčad ruske lige, koja poput Šahtara u Ligi prvaka lani, može biti dobar pokazatelj mogućnosti hrvatskog prvaka.

gol expired Real se spasio poraza u sudačkoj nadoknadi: Modrić ušao, Madriđani postigli dva pogotka divider

"Nadamo se da možemo doći do tri boda, jer nakon ove utakmice s Feyenoordom vidjeli smo da možemo igrati dobro, da im možemo parirati i nekako smo svi dobili malo više samopouzdanja za ovu drugu utakmicu, tako da se nadamo da čak možemo i do tri boda", kazao je Mislav Oršić.

Modri su uoči puta u Moskvu slavili na Šubićevcu, pogocima svojih reprezentativaca Petkovića i Oršića.

No i Rusi u svojim redovima imaju oružje iz Dalićeve vrste. I to trenutno najubojitije. Nikola Vlašić uživa u formi života. Nakon maksimirskih pogodaka Švedskoj i Francuskoj, sinoć je s dva gola i asistencijom srušio Arsenal iz Tule.

gol expired Lokomotiva napravila senzacionalni transfer: Popularni grčki stoper novo je pojačanje! divider

Ukupno je na 6 golova i 5 asistencija u 11 utakmica za CSKA u novoj sezoni.

"Stvarno igra odlično tamo, zabija puno golova, asistira i sigurno je njihov najopasniji igrač. I morat ćemo obratiti pažnju najviše na njega, ali isto tako na ostale igrače koje on hrani s loptama, tako da ćemo se morati dobro pripremiti za njih", dodao je Oršić.

CSKA najvrijednija je momčad skupine procijenjena na 138 milijuna eura. Gotovo dvostruko više od Dinama. No, Modri bi trebali imati kvalitetne adute za dvoboj u Moskvi.

U rusku prijestolnicu, grad najveće hrvatske nogometne pobjede, putuje se sutra ujutro.

Santiago Bernabeu (Foto: AFP) Veliko rivalstvo opet živi: Ovo je možda i najveća "pljačka" svih vremena, čak se i Madrid crvenio od srama divider

A, posljednji test na koronavirus otkrio je da modri imaju jednog zaraženog nogometaša. No, u skladu sa zakonom o zaštiti osobnih podataka njegov identitet nije objavljen.

Na Rujevici su četvorica pozitivnih na covid-19 uoči putovanja u Nizozemsku, na gostovanje kod AZ Alkmaara. Momčadi koja je prošli tjedan u Napulj otišla bez čak 12-orice pozitivnih i pobijedila Napoli.

"Pokazala nam je da se možemo boriti s jakim protivnicima. Real Sociedad je vrlo visoko na tablici u španjolskoj ligi, tako da nam je dalo vjetar u leđa za dalje, pokazali smo i publici i svima nama da možemo, tako da idemo vrlo pozitivnog raspoloženja u Alkmaar", kazao je napadač Rijeke Sandro Kulenović.

gol expired Jon Jones "na aparatima" nakon što je UFC ispunio Khabibovu želju: "Ovo je broj 1 sr*nje" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider