FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
khabib se vratio kući

Jon Jones "na aparatima" nakon što je UFC ispunio Khabibovu želju: "Ovo je broj 1 sr*nje"

Od ovog utorka Khabib Nurmagomedov je broj 1 "pound for pound" borac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je objavio odlazak u mirovinu po završetku okršaja protiv Justina Gaethjea, Khabib Nurmagomedov zatražio je da ga UFC stavi na prvo mjesto UFC-ove ljestvice "pound for pound" boraca.

Za one koji su slabije upućeni u termin riječ je o ljestvici najboljih boraca današnjice neovisno o težinskoj kategoriji u kojoj se bore. S obzirom da se borac lake i teške kategorije ne mogu boriti jedan protiv drugog napravljena je "pound for pound" ljestvica koja je u konačnici vrlo subjektivna i ima više faktora koji odlučuju o poretku.

Neki od kriterija su kvaliteta suparnika, atraktivnost samog borca ili primjerice koliko je osoba popularna na društvenim mrežama odnosno u svijetu tog sporta.

gol expired Khabib potvrdio da je imao frakturu prsta dva tjedna prije borbe protiv Gaethjea divider

Od ovog utorka Khabib Nurmagomedov je borac na vrhu te ljestvice, s kojeg je svrgnuo Jona Jonesa, koji je njome vladao jako dugo.

On je već nakon Khabibovog zahtjeva poludio i ušao u rat s brojnim fanovima na društvenim mrežama, tvrdeći kako je uopće suludo raspravljati tko je bolji borac s obzirom da je on 15 puta osvajao pojas prvaka svijeta, dok je Khabib to napravio svega četiri puta.

Jones je naravno poludio, a njegovu reakciju na ovakav potez UFC-a možete vidjeti niže u članku.

"Ovo je sr*nje broj 1", bio je kratak komentar na novu poredak "pound for pound" boraca. 

Gaethje je ipak tapkao Otkrio detalj iz borbe za koji nitko nije znao: Pogledajte dobro taj Khabibov potez, ali i Gaethjeovu reakciju divider

Recimo i da se Khabib ovog utorka vratio u Dagestan i još jednom potvrdio svoj odlazak iz sporta te najavio novog dagestanskog prvaka - Islama Makačeva.

"Moj otac je rekao da će on biti idući prvak i napravit će to već iduće godine", kazao je Khabib novinarima.

"Nemam više što dokazati nikome Što da radim tamo? Zarađujem? To mogu i negdje drugdje", objasnio je još jednom zašto je otišao i zašto se neće vraćati.

gol expired Otišao je najdominantniji, ali ne i najveći MMA borac: Presjek nevjerojatne karijere Khabiba Abdulmanapovića Nurmagomedova divider

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was work of my life, I never got anything easy, and nothing was given to me because I’m nice guy. Hard work, hope for Allah and patience, this three ingredient helps me to get successful, and of course, control and advises from my Father, who invested in me a lot of time and work. - Это была работа всей моей жизни, я ничего не получил легко, и ничего мне не далось просто так. Упорный труд, Надежда на Аллаха и терпение, вот три качества которые мне помогли прийти к успеху и конечно же постоянный контроль и советы Отца, который вложил в меня очень много времени и труда.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider