Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TELEMACH DONOSI

Poznati komentator otkriva: "Hrvatska nikad nije bila taktički spremnija za Svjetsko prvenstvo"

Poznati hrvatski sportski komentator najavio je spektakularne okršaje koji su pred nama. Ivan Ivković analizirao je najpopularnije sportove u tekućoj sezoni i velike nadolazeće sportske događaje.

U EuroBasketu favoriti ostali bez finala

„EuroBasket je bio zanimljiv. Tri glavna favorita, Srbija, Slovenija i Grčka, nisu došla do finala. Svaka je izgubila na sebi svojstven način, ali ono što je naše gledatelje najviše zanimalo je, naravno, igra naše reprezentacije, koja je još jednom 'podbacila' jer smo izgubili od finske reprezentacije. Košarka je tu gdje je. Još jedno razočaranje. U kvalifikacijama smo pali u nižu skupinu i sada nam predstoji reboot. Tako da nam EuroBasket nije donio puno dobrog.“

Predviđanja za hrvatske igrače u Bundesligi

„Bundesliga je već počela. Odigrano je sedam kola. Ono što najviše veseli je da ima hrvatskih igrača, a sada ih je već više od 10. To je liga u kojoj sudjeluje najveći broj naših igrača i reprezentativaca i najviše veseli to što imamo minutažu, svi su u ritmu utakmica, dobar dio njih su i prvotimci, i to je najvažnija stvar. Ono što malo brine je to što se čini da svi malo igraju u slabijoj formi nego prošle sezone. Iako Hoffenheim igra dobro, Andrej Kramarić nema statistiku kakvu je imao ranije. Gvardiol, kao naš najvažniji obrambeni igrač, dugo se mučio s ozljedama i dalje je u tom nekom stanju. Borna Sosa cijelo je ljeto tražio izlaz iz Stuttgarta, a ostao je. Čini se da su se tamo pojavile i tenzije i napeta je situacija. No, ono što treba veseliti je da će, kako sezona bude išla dalje, oni uhvatiti svoju formu. Mjesec dana prije nego što počnu pripreme za Svjetsko prvenstvo malo će se još izbrusiti jer čekam da ovi naši glavni bundesligaši koje sam sad spomenuo, plus Brekalo i još poneki, budu na vrhuncu natjecateljske forme.“

Sportklub možete pratiti putem EON Smart boxa Sportklub možete pratiti putem EON Smart boxa (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Hrvatska u Ligi nacija

„Hrvatska je u Ligi nacija startala vrlo loše, izgubili smo protiv Austrijanaca u Gradskom vrtu i tu su već krenule doskočice u stilu 'Liga nacija je nepotrebna, pogotovo u ovom terminu'. I medijski i od stručnog stožera. Onda se ispostavilo da smo dobili jednu stvar, pogotovo u tom prvom ciklusu, u kojem su se igrale četiri utakmice. Velika beneficija za Zlatka Dalića i za našu reprezentaciju je to što smo iskušali neke igrače, pogotovo u te dvije utakmice koje smo odigrali jako dobro, a pogotovo protiv Francuza u gostima, gdje smo skinuli taj krimen i dobili neke igrače od kojih ćemo imati koristi na Svjetskom prvenstvu. Prvi mi padaju na pamet Erlić i Šutalo. Dobili smo i Juranovića na desnoj strani, za kojeg smo vidjeli da može igrati i na lijevoj strani. Dobili smo neke opcije u veznom redu. Za neke igrače smo vidjeli da ne mogu skupa, tipa Jakić, Brozović i slične varijante. Dosta se tu iskušalo taktičkih varijanti i, kao što je sam Dalić primijetio, sada je dobio jednu jezgru igrača, ali ne samo kadrovsku jezgru već i taktičku i manje-više se zna, plus-minus pozicija ili dvije, što i kako za Svjetsko prvenstvo, što je naravno najvažnije. Hrvatska je izvukla grupu koju bi trebala proći. Kasnije se ždrijeb baš ne otvara, što je loša vijest, ali mislim da smo malokad otišli na Svjetsko prvenstvo tako taktički spremni.“


Ivan Ivković, sportski komentator Ivan Ivković, sportski komentator (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

„Najposjećenija liga na malim ekranima i na stadionima izrazito je uzbudljiva“

„NFL sezonu uvijek prodaje nepredvidljivost jer čak je i onaj prvi favorit, gledajući analitiku ilikladionice, jako mali favorit. Uvijek tu ima desetak ekipa za koje se misli da će te sezone biti prvaci. Ove sezone liga se prepolovila na pola ekipa koje su dobre, pola koje su loše. Prva dva kola bila su suluda, puno preokreta i super je uzbudljivo. To je ono što i gledatelji najviše vole i to je ono zbog čega je to toliko gledan sport, kako pred malim ekranima tako i na samim stadionima. Prosječno gledajući, to je liga koja je najposjećenija kako i malim ekranima i na stadionima. Tako da sezona dosad nije razočarala. I svi favoriti su pokazali u prva dva kola da su i dalje favoriti, ali bilo je puno nepredvidljivih događaja i nadam se da će tako ostati.“

Jedna od najboljih Čilićevih sezona

„Sezona u tenisu bila je prilično dobra. Ćorić je uzeo svoj prvi Masters. Čilić je bio na korak da igra finale Roland Garrosa. Ne samo da je Ćorić osvojio taj turnir, nego je i Čilić odradio jednu od svojih najboljih sezona. Imao je nevjerojatnu nesreću da se razbolio ususret Wimbledonu, koji bi teoretski trebao biti njegov najjači turnir. Zbog toga mi je jako žao. Mislim da je tamo bila takva konkurencija da je Čilić mogao doći barem do finala i to je baš bio peh. Do kraja sezone nije toga baš puno ostalo, nema nekih velikih turnira, ali mislim da je Borna Ćorić dokazao da uz dobar trening i izostanak ozljeda i dalje spada u svjetski vrh i da se može vratiti i pucati na top 10, što je samo po sebi velik uspjeh, a Čilić je isto dokazao da, kad je u dobroj formi, može igrati protiv svakoga. To je dokazao i na Roland Garrosu i US Openu. Možemo se samo nadati da s malo sreće po pitanju ozljeda mogu tako nastaviti i sljedeće sezone.

Puno ovog sadržaja koji smo spomenuli sama je jezgra onoga što je Sportklub. Rekao bih da su najgledanija najvažnija, velika reprezentacijska natjecanja, koje možemo gledati u čitavom mnoštvu svjetski raširenih sportova; primjerice Europsko prvenstvo u košarci, Svjetsko prvenstvo u odbojci, europska i svjetska prvenstva u vaterpolu i odbojci, futsalu i još mnogim drugim sportovima koje redovito imamo na Sportklubu. Od velikih nogometnih liga tu je Bundesliga, ali tu je i nizozemska liga, koja je uvijek zanimljiva. Ima američkog sporta, NFL-a, NHL-a, tenisa, koji je prisutan manje-više cijele godine, svi turniri osim Grad Slama. I Davis Cup je sada u programu Sportkluba, Formula 1, Moto GP i još neki manji sportovi. Ima dosta snookera i biljara, po novom i ping-pong.“

Sportklub možete pratiti putem EON Smart boxa Sportklub možete pratiti putem EON Smart boxa (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Svi SportKlub kanali su dostupni u svim EON paketima - 15 SK kanala, a od toga je 10 SK kanala + SK HD, SK 4K, SK Golf, SK Fight i SK e-sports. Svi kanali su u HD rezoluciji, a SK4K sadržaje donosi u 4K rezoluciji i dostupan je na Smart TV-u i korisnicima EON Smart Boxa .

Za one najveće fanove i analitičare EON za određene sadržaje nudi i EON Sports Mode, uz koji se mogu pratiti poredci na ljestvicama, sastavi i formacije timova, statistika, tijek utakmice i drugi detalji.

Svojim korisnicima EON pruža vrhunsko iskustvo gledanja - sadrži bogatu ponudu najboljih domaćih i međunarodnih programa te se može pohvaliti jednim od najbogatijih dostupnih kataloga filmova i serija s više od 24.000 naslova u Video klubu. Korisnicima je na raspolaganju više od 190 televizijskih kanala, uključujući i preko 110 kanala u HD-u koje mogu gledati do sedam dana unatrag.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider