Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nedavno ostao bez posla

Poznata stranica procijenila bogatstvo Davora Šukera: Evo koliko je ukupno ''težak'' i koliko zarađuje

Od prošlog mjeseca legendarni hrvatski nogometaš Davor Šuker više nije član Izvršnog odbora UEFA-e.

Davor Šuker (Foto: Afp)

Davor Šuker, legendarni hrvatski nogometaš i zlatna kopačka sa Svjetskog prvenstva 1998. u Francuskoj, rijetko se pojavljuje u hrvatskoj javnosti.

Nakon dugo vremena imali smo ga prilike vidjeti na utakmici Turske i Hrvatske  u sklopu kvalifikacija za Euro 2024., kada je dao intervju za tursku televiziju, a prema posljednjim informacijama većinu vremena provodi u Londonu ili SAD-u.

CA Knowledge, poznati internetski portal koji se bavi procjenom neto vrijednosti javnih osoba, je procijenio da je legendarni hrvatski strijelac težak 15 milijuna dolara. Osim toga, procijenili su njegovu godišnju zaradu i došli do zaključka da mu godišnje sjedne na račun iznos u visini od milijun dolara.

Mario Vušković Novosti u slučaju Vušković: Poznati odvjetnik preuzima obranu, a ovako žele srušiti šokantnu presudu divider

Usporedbe radi 2018. godine su procijenili da je njegova neto vrijednost 10 milijuna dolara, što znači da se u pet godina njegovo bogatstvo povećalo za pet milijuna.

Nedavno izgubio posao

Čime se trenutno bavi proslavljeni hrvatski nogometaš nije poznato, a od prošlog mjeseca više nije član Izvršnog odbora UEFA-e.

Na toj funkciji je proveo osam godina, a ondje je stigao kao predsjednik HNS-a. Na čelno mjesto hrvatskog nogometa izabran je 2012. i zadržao se sve do 2021., kada ga je zamijenio Marijan Kustić.

Nije poznato čime se Šuker danas bavi, ali prema procjeni CA Knowledge na njegov je račun mjesečno sjedao prihod od 80 tisuća dolara i više, a hoće li završetak mandata u UEFA-i utjecati na njegovo bogatstvo, tek ćemo vidjeti. Ipak sve ove podatke treba uzeti s rezervom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider