Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Korak bliže rješenju

Poznat datum kada pada odluka o Vuškoviću: Vraća se već ove sezone?

Određen je okvirni datum kada će se održati rasprava o slučaju Vušković.

Mario Vušković (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Mario Vušković i dalje služi suspenziju zbog pozitivnog testa na EPO Luka Modrić i hrvatski reprezentativci "Hrvatska je među dva-tri favorita Eura, a Mlinarić i Prosinečki nisu živjeli kao Modrić i Perišić" divider koja mu je izrečena krajem ožujka. Iako je riječ o slučaju koji u sebi budi sumnje da Vušković nije kriv, odnosno da nije s namjerom koristio nedozvoljeno sredstvo, Njemački nogometni savez (DFB) odredio mu je suspenziju do studenog 2024. godine.

Željko Sopić Tri HNL trenera uživo gledala krah Hajduka kod Gorice divider

U istrazi nije pronađena niti jedna poruka ili mailovima koji bi ukazivao na upotrebu EPO-a stoga je istraga protiv nogometaša obustavljena, no to nije smanjilo igračevu suspenziju.

CAS odredio datum

Vuškovićev odvjetnik podnio je žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) kao vrhovnom tijelu koje će donijeti odluku nakon saslušanja. Kako prenosi njemački portal MOPO, saslušanje u njegovom slučaju trebalo bi se održati već ove godine.

U periodu od 6. do 8. prosinca održati će se saslušanje, a glavnu ulogu u odvjetničkom timu imat će Paul Green. Američki odvjetnik ima bogato iskustvo pre CAS-om, a zastupao je i sprintera Petera Bola koji je pao na dopinškom testu na istu supstancu kao i Vušković.

Luka Modrić i hrvatski reprezentativci "Hrvatska je među dva-tri favorita Eura, a Mlinarić i Prosinečki nisu živjeli kao Modrić i Perišić" divider

Ukoliko to bude moguće sud će odluku donijeti odmah, što bi značilo da će Vušković u slučaju oslobađajuće presude moći odmah nastaviti s karijerom, već ove sezone. Bilo bi to godinu dana prije no što mu je bio rok suspenzije koji mu je odredio Njemački nogometni savez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider