Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idoli generacija

"Hrvatska je među dva-tri favorita Eura, a Mlinarić i Prosinečki nisu živjeli kao Modrić i Perišić"

U velikom videointervjuu za gol.hr Dinko Jeličić govori i o hrvatskoj reprezentaciji.

Dinko Jeličić prokomentirao je u velikom videointervjuu za gol.hr situaciju u hrvatskoj reprezentaciji.

Da se osvrnemo malo na reprezentaciju. To što Modrić igra u 38. godini nije baš normalno, ali tu se više nema što novo reći. Međutim, i Perišić ga u stopu prati, a ni on nije baš mlađahan, nakupilo se tu godina. Još igra na zahtjevnijoj poziciji što se tiče fizike, šparta po boku kao dvadesetogodišnjak. Još uvijek su najbolji igrači na gotovo svakoj utakmici hrvatske reprezentacije. Što to govori?

„Danas sam popio kavu s mojim prijateljima Ivicom Banovićem i Ivanom Galićem, bivšim eminentnim igračima Zagreba i Rudeša. Baš Ivan kaže kako se vrijeme promijenilo i kako je bilo puno drukčije s našim idolima iz djetinjstva. Meni je Mlinarić bio sve na svijetu, prvi moj idol kojeg sam obožavao. Ta cijela generacija 1982. Poslije su došli Boban i Prosinečki. I danas kada ih vidim prođu me trnci. Suština je da se često pričalo kako su oni slavili, ružili, pa Karaka i sve to, pa i u moje doba slično. Konstantno su se slale poruke kako su igrači ponekad živjeli i malo opuštenije, ali svejedno su bili dobri igrači i dobro igrali“, kaže i poentira.

„E, danas idoli šalju djeci totalno drukčije poruke: sportski život, ulaganje u sebe, rade na svom tijelu, kada ih vidite kako izgledaju, koliko traju. Naravno da dijete koje gleda Perišića, Modrića, Ronalda i želi biti nogometaš da to upija. Komparacija vremena. To je nešto što je meni fenomenalno kada vidite takve igrače na toj razini. Ali danas je to trend i na puno nižim razinama. Vi ćete danas vidjeti igrače treće lige koji vrlo slično vode računa o svom tijelu da bi trajali i što bolje napredovali. To je već postao standard koji treba potencirati jer to je za djecu jedini ispravan put, ako ništa drugo, onda zbog zdravlja.“

''Hrvatska favorit na Euru''

Slažete li se s time da je Hrvatska favorit za osvajanje Eura?

„Hrvatska je to po svim parametrima. Pa i prije Dalića. Neki detalji su presudili da ne odemo daleko. I ona Turska i onaj Portugal. Detalj je nedostajao da već onda naprave rezultat, a pogotovo poslije ove dvije medalje. Sada ne samo da smo kandidati nego smo među prva dva-tri favorita.“

Hrvatski sada ima fini miks starih i mladih. Gvardiol i Šutalo igraju na visokoj razini, Ivanušec se podigao. Kada smo već kod njega, veli da je u Feyenoordu intenzitet treninga puno jači nego u Dinamu.

„Pogledajte intenzitet nizozemske lige, a pogledajte naše. Ako hoćeš egzistirati na toj razini, i treninzi moraju biti takvi. Dobro, to je sad filozofija. Nizozemci i inače imaju takav koncept rada gdje više stavljaju naglasak na to. Negdje se možda radi više, a negdje manje. Sve ovisi i kako se uzme“, zaključio je Jeličić.

Cijeli intervju s Dinkom Jeličićem

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider