Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što se tamo sve događa?

Potpuni kaos u posrnulom velikanu: Trener igračima zaboravlja imena, pobuna igrača dovela do neslavnog rekorda

Potpuni kaos vlada u Schalkeu. Rudari su zaglavili u dubokom oknu i nkako se ne uspijevaju iskopati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački velikan Schalke 04 polako, ali sigurno klizi prema drugoj ligi. Rudari su uvjerljivo zadnji sa skromnih devet bodova, osam manje od predzadnjeg Mainza i devet od 16. Arminije Bielefeld.

Schalke je jedva izbjegao neslavni rekord Tasmanije Berlin, najgore momčadi u povijesti Bundeslige, od 31 uzastopne utakmice bez pobjede. No slaba im je to utjeha, a i jedan neslavni rekord već su postavili.

Schalke je postao prva momčad u povijesti Bundeslige koju je vodilo pet trenera u jednoj sezoni. Vjerojatno nije potreban veći dokaz o kaosu u klubu.

gol expired Britanski premijer napravio ključnu stvar za Euro u lipnju: Na tribine samo cijepljeni? divider

Posljednji koji je nastradao bio je Christian Gross, a prije njega momčad su vodili David Wagner, Manuel Baum i Huub Stevens. Novi trener je Dimitrios Grammozis, a trebao bi biti i zadnji ove sezone - njemački Grk ostat će i u slučaju ispadanja i trebao bi biti dugoručno rješenje.

Sad već bivšem treneru Grossu je, prema pisanju Bilda, presudila pobuna igrača predvođena trojicom iskusnih igrača - povratnicima Klaas-Janom Huntelaarom i Seadom Kolašincem te Skhodranom Mustafijem. Trojac nije bio zadovoljan treninzima, kao ni time da je Gross zaboravljao imena igračima i miješao ih.

gol expired Trenutak o kojem bruji svijet boksa: Uljezi upali svjetskom prvaku u ring, njegova reakcija oduševila divider

Skrštenih ruku ne sjede ni poslovično strastveni Schalkeovi navijači. Oni su posjetili momčad u hotelu i tražili objašnjenja. Kako to često bude, u očaju su se okrenuli humoru, pa su sportskog direktora sprdali da je i domar mogao odraditi liječnički pregled Huntelaara uoči povratka iz Ajaxa. Nizozemac je dosad odigrao 10 od mogućih 630 minuta za Rudare.

Nadoda li se i tome uvijek gorak začin - veliki financijski problemi, dolazi se do doista gadne situacije za Schalke. Budućnost je neizvjesna, a neki prognoziraju pad čak i dublji od druge lige.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider