Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pred veliki derbi

Potpuni cirkus u Ajaxu: Zbog Vatrenog završio pod istragom, a sad se okrenuo protiv trenera

Sven Mislintat, sportski direktor Ajaxa, trpi žestoke kritike nizozemske javnosti.

Sven Mislintat (lijevo) i Mauricie Steijn (Foto: Afp)

Ne smiruju se tenzije u Ajaxu. Pred veliki derbi s Feyenoordom pokrenuta je istraga protiv sportskog direktora Svena Mislintata zbog sumnje u sukob interesa, sporan je transfer Borne Sose, a sada su iskrsnuli novi problemi.

Samo dva dana pred utakmicu sportski je direktor "napravio nered" u trening-kampu i na sebe navukao bijes stučnog stožera, ali i ostalog osoblja svojim ponašanjem.

Mislintat je navodno poput furije uletio u klupske prostorije i stvorio tenzije zagovarajući tezu da je pred njima "dan D", te da bi trener Mauricie Steijn trebao dobiti nogu, ako izgubi od Feyenoorda u velikom derbiju, prenosi De Telegraaf.

Luka Sučić VIDEO Najmlađi brončani Vatreni otkrio za koga navija: "Dinamo ili Hajduk?" divider

Istina, Ajax pamti puno bolji početak sezone, tek su 13. momčad nizozemskog prvenstva s jednom pobjedom iz četiri susreta i trpe žestoke kritike zbog loše igre. Nažalost, dio kritika se slijeva i na račun hrvatskih nogometaša koji su ovog ljeta stigli u Amsterdam, za Šutala, Medića i Sosu isplatili su više od 30 milijuna eura odštete.

Makar rezultati nisu bajni, trener još uvijek ima podršku navijača i većeg dijela uprave, no svakako mu ne ide u prilog ovakvo ponašanje sportskog direktora koji nije baš omiljen među zaposlenicima.

Mnogi su ostali razočarani kada su čuli da je protiv Mislintata pokrenuta istraga zbog sumnje u sukob interesa, izrazili su želju da se suspendira, no čini se da od toga nema ništa.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider