Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE JE MOGUĆE

Postaje li trećeligaš najbogatiji hrvatski klub? Obećanje pred izbore ne zvuči nimalo loše

Obećanje Andre Vlahušića je da će razgovarati s Dietrichom Mateschitzem, vlasnikom Red Bulla koji drži dva kluba, Salzburg i Leipzig.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dubrovnik je svjetski popularan grad kojem ne mogu odoljeti najveće filmske i sportske zvijezde, a često ga posjećuju i bogati biznismeni.

Tako je prije nekoliko dana u Dubrovnik uplovio i Dmitrij Ribolovljev, bogati Rus koji je vlasnik AS Monaca, a njegov dolazak luksuznom jahtom nije prošao nezapaženo ni kod Andre Vlahušića, bivšeg gradonačelnika Dubrovnika i sadašnjeg kandidata za novi mandat na čelu najskupljeg hrvatskog grada.

Vlahušić je njegovim dolaskom vidio povezanost sa NK GOŠK-om koji se natječe u 3. HNL i trenutno drži tek 16. mjesto od 17 klubova. Zato Vlahušić želi vratiti nogomet u Dubrovniku i iskoristiti mega popularnost grada u svijetu.

gol expired Mladi Hrvat prijeti srpskom borcu: ''Glava će mu odletjeti u publiku" divider

Njegovo obećanje je da će razgovarati s Dietrichom Mateschitzem, vlasnikom Red Bulla koji drži dva kluba, Salzburg i Leipzig.

Vlahušić se nada da će baš on uložiti u GOŠK koji bi postao Red Bull Dubrovnik jer ima hrvatske korijene, no i dalje je to samo želja koja ne zvuči nimalo loše za hrvatski nogomet. Naravno, bivši gradonačelnik se ne bi bunio ako primjerice vlasnik Monaca poželi investirati milijune u GOŠK.

Priopćenje Andre Vlahušića:

''Pogledajmo samo dvije vijesti – prva je da Dinamo planira izgradnju stadiona za 34 tisuće gledatelja za 60 milijuna eura, a druga je da je u Dubrovnik uplovila jahta vlasnika nogometnoga kluba Monaco. Naizgled nepovezane te dvije vijesti otvorile su neka zanimljiva pitanja – Možemo li napraviti nogometni stadion za pet tisuća gledatelja po cijeni od dvije tisuće eura po sjedalici kao budući zagrebački stadion?

gol expired Legendarni Djibril Cisse se vratio nogometu, poznato je gdje će nastaviti karijeru divider

Može li Dubrovnik dobiti prvoligaša vlastitim snagama ili pronaći europski klub koji bi kupio nogometni klub u Dubrovniku kao bazu za igrače iz šire regije? Naravno da je odgovor na oba pitanja – može!

Stoga ću, kada postanem gradonačelnik, obaviti razgovor s vlasnikom Red Bulla, gospodinom Dietrichom Mateschitzom te mu ponuditi dugoročnu marketinšku suradnju između dva svjetska brenda – Grada Dubrovnika i Red Bulla koja će osim ponude za suradnju u nogometu uključivati i suradnju na ostalim poljima, brendirajući naš grad kao turističku destinaciju namijenjenu mladim sportski orijentiranim turistima. Isto tako pozvat ću braću Nika i Roberta Kovača s vlasnikom AS Monaca u Dubrovnik kako bi uspostavili nogometnu suradnju, a kao nastavak turističke i prijateljske suradnje koju sam ranije uspostavio s predstavnicima Kneževine Monaco.

gol expired PSG izbacio Bayern iz Lige prvaka: Bavarcima trebao samo gol za prolaz u polufinale divider

To je primjer kako možemo riješiti i probleme sa sportskom infrastrukturom i pomoći daljnjem razvoju naših sportašica i sportaša, koji istim žarom treniraju svakog dana i bore se svim srcem na terenu – u svim sportovima.


Zato ćemo, korak po korak, zajedno dubrovačkom sportu osigurati mjesto koje on zaslužuje – oni na sportskim borilištima, a moj tim na čelu našeg Grada. Jer dubrovački sport zaslužuje više i bolje!''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider