Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČOVJEK ODLUKE

Portugalski junak nadmašio i ono što je Livaković napravio u Katru, ovo nikome nikad nije uspjelo

Portugalski vratar Diogo Costa obranio je sva tri kaznena udaraca u raspucavanju protiv Slovenije.

Diogo Costa (Foto: Profimedia)

Po prvi put u povijesti europskih nogometnih prvenstava, jedan vratar obranio je tri udarca protivničkih nogometaša u raspucavanju za pobjedu.

Portugalac Diogo Costa redom je obranio udarce Iličića, Balkovca i Verbića, dok su njegova sva tri suigrača pogodili i Portugal odlazi u četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Nitko u povijesti nije skinuo sva tri

Costa je prije toga skinuo i zicer Benjamina Šeška u drugom produžetku pa je svakako pravi junak Portugala, koji je bio blizu eliminacije.

Kao što smo već naglasili, postao je prvi vratar koji je u jednom raspucavanju na Euru obranio tri udarca protivničkih igrača.

No, nešto je posebno, ono što može nadmašiti i učinak Dominika Livakovića sa Svjetskog prvenstva u Katru, gdje je obranio tri udarca japanskim nogometašima. 

Naime, Costa je bio na tri od tri, odnosno nije primio niti jedan pogodak u raspucavanju, ali niti u samom susretu.

Portugalski vratar tako se neočekivano pretvorio u igrača susreta u kojem je njegova momčad uglavnom napadala. Ali, netko u ovakvim dramama mora biti i junak. Ovim putem je to on.

Benjamin Šeško Promašaj će Šeška proganjati cijeli život: Mogao je postati heroj nacije… divider

Cristiano Ronaldo VIDEO Ronaldo promašio penal u 105. minuti pa se rasplakao! Modrić ostaje prvi na vječnoj ljestvici divider

Kevin De Bruyne VIDEO De Bruyneu je prekipjelo: Novinara nazvao glupanom nakon pitanja o neuspjehu "zlatne generacije" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider