Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE U NJEGOVOM STILU

VIDEO De Bruyneu je prekipjelo: Novinara nazvao glupanom nakon pitanja o neuspjehu "zlatne generacije"

Posljednji ostati druge zlatne belgijske generacije napustili su Europsko prvenstvo nakon utakmice osmine finala.

Kevin De Bruyne (Foto: Afp)

Na još jedno veliko natjecanje doputovala je Belgija s velikim očekivanja. Napravili su svojevrsnu smjenu generacija, dodavši posljednjim ostacima brončane generacije iz Rusije nekoliko sjajnih mladih igrača i puno su očekivali.

No, napuštaju Euro nakon samo četiri utakmice, u kojima su ostvarili jednu pobjedu, jedan neodlučeni susret i dva poraza. Nakon šoka protiv Slovačke, pobjede protiv Rumunjske i kukavičkog remija protiv Ukrajine, izabranici Domenica Tedesca pali su u osmini finala protiv Francuske.

De Bruyne još jednom nije uspio

Tako je najveća zvijezda ove momčadi, 33-godišnji Kevin De Bruyne, doživio još jedno razočaranje. Ovo mu možda nije posljednje veliko natjecanje, no mogao bi biti posljednji Euro. 

Udostojio se De Bruyne izaći nakon utakmice pred novinare, ali tamo nije došao baš spreman na bilo kakva pitanja.

Nakon što je otkrio da još ne može donijeti odluku o ostanku ili odlasku iz reprezentacije, odnosno da će odluku donijeti nakon ljeta, jedno pitanje navelo ga je da prekine konferenciju za medije, odnosno da ju napusti.

Naljutilo ga pitanje o "zlatnoj generaciji"

De Bruyne je upitan zašto zlatna belgijska generacije nije ništa osvojila. Naravno, misli se prije svega na ekipu u kojoj su osim njega i Lukakua još biti Hazard, Mertens, Fellaini, Kompany, Vermaelen i još neke zvijezde.

"Mislite li da Francuska, Engleska, Španjolska i Njemačka nemaju zlatnu generaciju?", odbrusio je De Bruyne, a onda je napuštajući pozornicu u prolazu novinara nazvao glupanom.

Očito i inače vrlo smirenom KDB-u može puknuti film, no i dalje mislimo da je pitanje bilo na mjestu i da bi lijepo bilo čuti što jedan od najboljih Belgijanaca u povijesti misli o tome. Gdje je bio problem jedne na papiru fenomenalne momčadi, jedno vrijeme i prve momčadi FIFA ljestvice?

Lovro Zvonarek zabio gol za Bayern Bayern ima velike planove za hrvatskog dragulja: Pažljivo biraju gdje će provesti sljedeću sezonu divider

Jan Vertonghen Nevjerojatan broj autogolova na Euru, ali još nije srušen rekord: Evo na kojem ih je turniru palo najviše divider

Kylian Mbappe Francuska izbacila Belgiju u osmini finala! Tricolori ''na mišiće'', kasni autogol presudio susret divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider