Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problem u STENJEVCU

Ponikve se spremaju za "praznik" protiv Dinama u Kupu: "Veselimo li se zaradi? Bit ćemo sretni ne budemo li u minusu"

Niželigaš Ponikve ugostit će Dinamo u šesnaestini finala Hrvatskog kupa.

Galerija NK Ponikve NK Ponikve NK Ponikve NK Ponikve

Zagrebački "amateri" Ponikve pripremaju se za novi povijesni dolazak najboljeg kluba iz metropole Dinama u Stenjevcu, u šesnaestini finala Supersport Hrvatskog kupa.

Iako se svaki niželigaški klub veseli posjetu hrvatskog prvaka jer on jamči pune tribine, a one bi, logično, trebale značiti punu kasu, legenda kluba i trener Hrvoje Pipinić nada se pozitivnoj nuli.

Bad Blue Boys Dinamo dobio izvršni i nadzorni odbor, navijačima pripalo pola od onoga što su tražili divider

"Pripremamo se kod nas u kvartu na praznik nogometa za sve dinamovce. Nismo mogli zamisliti boljeg gosta od Dinama. Ulaznice smo rasprodali za dva dana", tužnim glasom započeo je trener Ponikvi Hrvoje Pipinić za gol.hr.

Prije devet godina Grad pokrio stolice, sad zato neće puno zaraditi

Kad čuješ rasprodane ulaznice, najprije ti na pamet padne zarada od prodaje i zapitaš se koliko je to više od onoga što inače zarade, međutim…

"Zarada?" prekinuo nas je Pipinić. "Pa mi razmišljamo hoćemo li u minusu biti! Zašto? Zato što sve moramo platiti ekstra, od stolica, WC-a, profi razglasa, policije, zaštitara…"

gol expired VIDEO Dinamo okrenuo Ponikve i spasio se blamaže, Hajduk slavio u Funtani divider

Pa kako je bilo 2014.?

"Zadnji put smo nešto zaradili jer nam je Grad pokrio stolice na prodanih 2000 ulaznica. Ovaj put ništa, morali smo sve sami tako da smo tu negdje. Nećemo valjda biti u minusu, ali nećemo ništa posebno zaraditi."

Modri su već jednom gostovali u Kupu 2014. godine kad je na zapad metropole stigao Dinamo Zorana Mamića s kapetanom Domagojem Antolićem, koji je karijeru započeo u tom klubu. Bivši kapetan ušao je u igru i morao spašavati situaciju jer su domaćini rano poveli golom Klarića. Pipinić je i tad sjedio na klupi…

Smijali se kad su poveli protiv Dinama

"Počeli smo se smijati na klupi kad smo zabili", rekao je pa se i sam nasmijao:

"Kad je došlo poluvrijeme i mi imamo 1:1, pomisliš da si dobar. Bio je taj rezultat do pred kraj susreta kad smo primili za 2:1. Bilo mi je drago što smo neki otpor pružili Dinamu i što smo se pokazali u najboljem svjetlu. Do kraja je bilo rezultatski neizvjesno."

Impresivno za klub koji ima godišnji budžet do 300 tisuća eura. Bruno Petković toliko bi trebao zarađivati prema novom ugovoru s Modrima za manje od pola godine. Momčad pune srednjoškolcima, kadetima i juniorima, koji će poslije nastave morati juriti na Dinamo. Oni koji pak rade dobit će ispričnice bez problema.

Poljud Poljud rasprodan pred veliki derbi: Dinamo očekuje paklena atmosfera divider

Ove Ponikve ne razlikuju se previše od onih iz 2014., tad su bili četvrtoligaš, a sad su u trećoj ligi, a Modri su jači nego onda, smatra Pipinić.

"Mislim da jesu. Protiv Rudeša se vidjelo koliko su opasni ovi iz drugog plana. Također su izgledali odlično. Kad dobiju priliku na njima manjim utakmicama, žele se dokazati treneru."

"Premije? Ma, to ćemo dogovoriti među sobom. Dolazi nam Dinamo poslije devet godina, u izrazito dinamovski kvart i spremamo se za praznik u svom dijelu kvarta. Mislim da od posljednjeg puta kad je bio kod nas Dinamo nije gostovao ni protiv jednog zagrebačkog niželigaša u Kupu i ovo će ponovo biti poseban gušt za sve nas.

Dali brojne legende

Vjerojatno će se javiti bivši igrači obaju klubova Domagoj Antolić i Milan Badelj, samo neka od istaknutih imena iz zagrebačkog i hrvatskog malog i velikog nogometa koja su nosila dres kultnog niželigaša iz glavnoga grada Lijepe Naše, kao što su Bogadi, Štrok, Bule, Hucika, Mujdža, Bogdanović, odnosno malonogometaši Grdović, Pavlic i Čivrag.

Rudeš - Dinamo Nesvakidašnji potez u HNL-u: Rudeš poželio dobrodošlicu Dinamu zanimljivom porukom divider

Aktualni trener Hrvoje Pipinić, koji će se u srijedu od 15:30 suprotstaviti Sergeju Jakiroviću i Dinamu, ima i igračko iskustvo igranja protiv Modrih, a u dresu Mladosti 127 uspio ih je i nokautirati.

"Dobili smo ih u Maksimiru 3:2 te godine, a u Suhopolju je bilo 1:1", rekao je Pipinić, kojeg su maksimirske tribine zapamtile i na susretu na kojem se u Dinamu predstavljao Kazu Miura.

"Prvu utakmicu sezone igrali smo protiv njih. Igrao sam stopera i čuvao sam ga na tom susretu", rekao je, a tadašnji kroničari svjedoče kako mu nije priuštio zabavan debi.

Pipinić šokirao japanske novinare

Japanske novinare koji su u velikom broju hodočastili na taj povijesni trenutak poslije utakmice Pipinić je zabezeknuo odgovorivši na pitanje kakav je Miura: "Takvih u Hrvatskoj ima koliko hoćete."

Luka Sučić VIDEO Najmlađi brončani Vatreni otkrio za koga navija: "Dinamo ili Hajduk?" divider

Kao trener jednom je već bio blizu povijesnog šoka protiv Dinama, međutim Modri su preživjeli i na koncu te sezone otišli do naslova osvojivši ga preko Splita na penale u finalu. Ove sezone svoj pohod na trofej ponovo započinju u predgrađu svoga grada, a igrači Ponikvi u punom smislu te fraze nemaju što izgubiti.

Mnogi od njih odrasli su kao veliki navijači kluba, neki od njih čak igrali za juniore Modrih, neki za Rudeš, Lokomotivu, pa je jasno za koga će navijati u nastavku natjecanja u slučaju ispadanja, koje je potpuno realno i očekivano.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider