Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatski kup

VIDEO Dinamo okrenuo Ponikve i spasio se blamaže, Hajduk slavio u Funtani

Dinamo i Hajduk su uz velike teškoće prošli 1/16 finala Hrvatskog nogometnog Kupa, dok je utakmica između nižerazrednog Lekenika i branitelja naslova Rijeke odgođena zbog lošeg stanja travnjaka u Lekeniku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je nakon 25 godina gostovao u zagrebačkom kvartu Gajnice kod niželigaša Ponikvi i prošao dalje minimalnom pobjedom 2-1, dok je Hajduk, također uz velike probleme, slavio kod istarskog niželigaša Funtane s 2-0.

Ponikve su čak i povele zgoditkom Ivana Klarića u 18. minuti, a Dinamo je izjednačio u 34. minuti pogotkom Henriqueza. Aktualni prvak se dugo mučio s amaterima iz Gajnica, da bi tek u 75. minuti preko Ognjena Vukojevića došao do pobjede od 2-1 i prolaska u osminu finala.

Hajduk je u Funtani poveo rano, u 8. minuti zabio je Sandro Gotal, no umjesto uvjerljive pobjede, Splićani su gotovo do zadnje minute morali strahovati za prolaz. U 47. minuti isključen je vratar Hajduka Dante Stipica, u 83. je 'pocrvenio' i domaći igrač Štifanić, a dvije minute kasnije Mijo Caktaš je promašio kazneni udarac. Konačnih 2-0 postavio je Marijo Maloča iz novodosuđenog penala u 87. minuti.

Zadar Ćire Blaževića je s uvjerljivih 5-1 deklasirao u gostima Zagoru iz Unešića, a pulska Istra 1961 je nakon vodstva od 3-0 skoro prokockala osminu finala kod Slavonije iz Požege (2-3).

Utakmica Rijeka - Lekenik je odgođena nakon što suci utakmice na čelu s Damirom Batinićem zbog izuzetno lošeg stanja travnjaka uslijed nedavnih poplava nisu mogli garantirati sigurnost igrača obiju momčadi. Novi termin utakmice drugoplasirane momčadi Međužupanijske lige - Središte Zagreb i branitelja naslova Rijeke bit će određen naknadno. (Hina)

Rezultati 1/16 finala Kupa:

PONIKVE - DINAMO ZAGREB 1-2

FUNTANA - HAJDUK SPLIT 0-2

SLAVONIJA POŽEGA - ISTRA 1961 PULA 2-3

ZAGORA UNEŠIĆ - ZADAR 1-5

VUTEKS VUKOVAR - OSIJEK 0-3

NK BISTRA - CIBALIA VINKOVCI 0-2

SEGESTA SISAK - RNK SPLIT 0-2

LEKENIK - RIJEKA odgođeno

Utorak:

BSK BIJEKLO BRDO -LOKOMOTIVA 2-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider