Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BORBA DVA TABORA

Uživo ispred Maksimira: Čeka se važna Dinamova skupština, hoće li biti kvoruma?

Ispred stadiona Maksimira, gdje će se održati Dinamova skupština, javio je reporter Dnevnika Nove TV, Ivan Forjan.

Dinamo bi danas, ako bude sve po planu, trebao dobiti izvršni i nadzorni odbor. No, planovi u Maksimirskoj 128 teško da pod svaku cijenu postoje.

Da bi do toga došlo, skupštinu je potrebo uspostaviti, odnosno na njoj mora prisustovati minimalno 41 član, od ukupno 80. Nažalost, ta brojka i dalje je aktualna, iako neki članovi više nisu među živima pa je kvorum od 41 osobe zapravo moguće srušiti, kao što je bilo u ožujku, kad se skupština održala u Sheratonu.

Još jednom Barišić protiv Zorića

Kakva je trenutno situacija, u izravnom javljanju pokušao je saznati Ivan Forjan. Odnosno, hoće li biti kvoruma?

"To je u ovom trenutku pitanje za milijun dolara. Teško je znati tko je s kim u skupštini Dinama. Toliko je kombinacija da je teško prognozirati", rekao je Forjan, dodavši: 

"Tu je sva sila medija, svi nestrpljivo iščekuju rasplet. Ono što znamo, prema onome što se događalo na posljednjoj skupštini u ožujku, omjer je tada između dva suprotstavljena tabora, struje koja podržava predsjednika Mirka Barišića i struje koja podržava Damira Zorića, bio 36:34 u korist Barišića. Pitanje je hoće li se danas skupiti kvorum, odnosno potreban broj skupštinara da bi se odluke mogle donositi."

Barišiću, ako ima Boyse, nedostaju još dvije ruke

Dinamu je izvršni i nadzorni odbor potreban, no druga struje je dosad pokušavala srušiti kvorum, budući da se smatra kako bi time oni izgubili svojevrsnu "bitku za Dinamo". Može li ona danas biti završena?

"Prema onome kako stvari stoje, Barišić je trenutno na 32 ruke, a tu računa na sedam ruku predstavnika Bad Blue Boysa s kojima je jučer imao sastanak. Tu smo onda na 39, ali dalje mu nedostaje dvije ruke za kvorum, za 41 zastupnika. Jako će biti zanimljivo pratiti skupštinu i vidjet ćemo hoće li Dinamo dobiti izvršni i nadzorni odbor ili će i dalje djelovati protustatutarno", dodao je Forjan.

Show u Maksimiru počinje od 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider