Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvoboj u kupu

Policija u Splitu na nogama: U grad stižu Bad Blue Boysi, poslane su posebne upute

Dinamo stiže u Split na Kup, a stižu i Bad Blue Boysi.

Bad Blue Boysi (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell)

Dinamo sutra gostuje kod niželigaša Splita u sklopu šesnaestine finala Kupa. Utakmica se igra na Parku mladeži od 14:30.

Nakon mnogo godina Dinamo stiže u Split, a ne igra protiv Hajduka. Na gostovanje će doći i Bad Blue Boysi, pa je policija angažirala dosta svojih službenika koji će osiguravati javni red i mir.

Policija u Splitu poslala je i posebno priopćenje i upute za sve gledatelje.

U utorak, 14. veljače 2023. s početkom u 14:30 sati u Splitu, na nogometnom stadionu "Park mladeži" odigrat će se nogometna utakmica između RNK "Split" i GNK "Dinamo".

Obavijest za gostujuće navijače-prihvat navijača u Dugopolju.

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršit će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje vršit će se posebna regulacija prometa.

Igrači Dinama Ante Čačić riješio se igrača koji se nije nametnuo: Već je otišao u Tursku divider

Sve organizirane skupine navijača koje budu putovale autobusima bit će upućene izravno na stadion "Poljud".

Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona "Poljud" i natrag.

Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 12:30, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može osigurati pravovremeni ulazak na stadion.

Erling Haaland i Emiliano Martinez Erling Haaland napustio utakmicu zbog ozljede! Otpada li za najvažniju utakmicu sezone? divider

Ulazak u stadion

Napominjemo svim posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati
kupljenu ulaznicu i javnu ispravu s fotografijom.

Ulazi u stadion biti će otvoreni od 13:00 sati.

Posebna regulacija prometa na području grada Splita

Antoine Griezmann VIDEO Nitko nije mogao vjerovati: Pogledajte što je Griezmann napravio s kopačkom protivnika divider

Na dan odigravanja utakmice, od 6 sati bit će onemogućen ulaz na parkiralište kompleksa stadiona, a od 12 sati do završetka osiguranja biti će uspostavljene blokade u ulici Put Brodarice (osim vozila policije i vozila s propusnicom).

Također, povremeno će biti uspostavljene blokade prometa na raskrižju ulica Domovinskog rata i Hrvatske mornarice i u ulici Mike Tripala od raskrižja s ulicom Put Brodarice do raskrižja s ulicom Put Supavla.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona, pa savjetujemo da ako na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja gužvi i zastoja, posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Obavještavamo građane kako je, sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, zabranjeno:

  • unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
  • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
  • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
  • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
  • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
  • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
  • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
  • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne
  • posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima. Sukladno članku 51. i članku 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima na dan utakmice, kada i ako to bude potrebno, u vremenskom periodu od 12:00 do 18:00 sati ograničit će se kretanje pješaka i vozila ulicama Hrvatske mornarice, Put Brodarice i Mike Tripala.

Pozivamo građane da poštuju smjernice, upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider