Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogodio se previd

Policija upala u hotel i privela devetoricu Hrvata: Vrlo brzo su ih morali pustiti na slobodu

Grčka policija je ukupno privela 98 osoba, ali taj broj i dalje raste.

Propusti grčke policije - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Grčka policija je na nogama. Nakon nemilog događaja u kojem je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život, krenule su racije na ulicama Atene.

Tijekom cijelog dana traju policijske racije u atenskim hotelima, traže se hrvatski državljani za koje sumnjaju da su sudjelovali u huliganskom obračunu. Tako su u jednom hotelu priredili nadrealnu scenu, priveli su devet hrvatskih državljana, ali vrlo brzo su ih morali pustiti na slobodu.

Nakon kraćeg ispitivanja policija je utvrdila da privedeni Hrvati nemaju nikakve veze s događajem koji je sve sablaznio, već da su samo turisti, javlja grčki SDNA.

Marko Šepat, novinar Nove TV VIDEO Nove informacije iz Atene: Policija ima otiske ubojice, navodno se radi o grčkom državljaninu divider

Nažalost, nakon pogiblje 29-godišnjeg navijača promijenila se percepcija Hrvata u očima prosječnog Grka, a to je na svojoj koži osjetila i ekipa Dnevnika Nove TV  reporter Marko Šepat i snimatelj Ivan Obertlik.

Kada su saznali za nerede u blizini AEK-ovog stadiona, stigli su na lice mjesta i krenuli raditi svoj posao. Sve je bilo u redu prvih nekoliko minuta, a kada su okupljeni saznali da stižu iz Hrvatske, došlo je do problema. Pokušali su im uzeti kameru, ali na kraju su ostali tek bez kartice s kojom su snimali.

Najgorljiviji navijači Dinama Bad Blue Boysi Dinamo nije kriv za nerede u Ateni: Samo zlobnici priželjkuju izbacivanje iz Europe, a zašto huligani nisu kažnjavani, treba pitati državu divider

Ipak još je već gnjev usmjeren prema grčkoj policiji koja je imala sve informacije o dolasku hrvatskih navijača u Atenu, pa čak i registarske oznake vozila s kojima stižu.

Za kraj dodajmo da su tijekom dana Grci priveli nekolicinu Hrvata, sedmoricu na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog na granici s Albanijom. Navodno su u kombiju sedmorice navijača pronađene palice i noževi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider