Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slučaj iz 2016.

Policajac koji je brutalno tukao onesviještenog bivšeg igrača Aston Ville proglašen krivim

Policajac koji je triput pendrekom udario onesviještenog Daliana Atkinsona, bivšeg igrača Aston Ville, proglašen je krivim za nepotrebno korištenje prekomjerne sile.

Dalian Atkinson (Foto: Afp)

Policajac koji je brutalno nastavio tući bivšeg igrača Aston Ville Daliana Atkinsona, iako je u ležao bez svijesti, proglašen je krivim za nepotrebno korištenje prekomjerne sile.

Disciplinska komisija odlučila je kako su njegova tri udarca policijskim pendrekom bila potpuno nepotrebna. Policajac iz postaje West Mercia nepotrebno je dodatno izudarao Atkinsona, koji je poslije incidenta preminuo i morat će snositi posljedice.  Bivši igrač Aston Ville preminuo je od barem dva prekomjerna udarca u glavu.

Mislav Oršić Oršić propustio treću utakmicu u nizu, trener otkrio kakav je status Vatrenog: "Razgovarali smo" divider

Policija ga je najprije elektrošokerom onesposobila i oborila na tlo, a iako se nije micao ni opirao, prema tvrdnjama očevidaca, policijski službenici su ga dodatno izudarali jer su "zaključili kako pokušava ustati“.

Tri udarca previše

Sud časti odlučio je kako su tri inicijalna udarca u Atkinsona bila „zakonita“, ali njegova tri naknadna udarca, koja su upućena po dolasku policijskih pojačanja, bila su potuno „nepotrebna, nerazumna i neprikladna“. Odbor će se sastati još jednom kako bi odlučili treba li se policajcu, koji je u vrijeme incidenta bio na probnom roku, uručiti otkaz zbog ovog incidenta.

Kolo Muani United pripremio 100 milijuna eura za tragičara finala Svjetskog prvenstva? divider

Bivši engleski profesionalni nogometaš Dalian Atkinson (48), koji je igrao za Aston Villu, preminuo je 2016. godine nakon što je policija na njemu upotrijebila elektrošoker.

Policija West Mercie u zapadnom dijelu Engleske je objavila da je bila pozvana na intervenciju u grad Telford sat i pol poslije ponoći. Mediji pišu da je policija intrervenirala zbog svađe u kući oca bivšeg nogometaša.

Dalian Atkinson je svoju karijeru započeo u klubu Ipswich Town prije nego je prešao u Sheffield Wednesday 1989. Nakon toga je igrao za Real Sociedad u Španjolskoj prije nego se vratio u Englesku gdje je branio boje Aston Ville. Prvi gol u Premier League je zabio 15. kolovoza 1992. a dobio je i nagradu za najljepši gol sezone u istoj sezoni 1992./1993. Osim toga igrao je i u Turskoj za Fenerbahče te u Južnoj Koreji i Saudijskoj Arabiji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX