Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li biti kao modrić?

Pochettino o transferu Kanea u Real: "Ne želimo ga prodati, ali..."

Pochettino se oglasio o mogućem prelasku Harryja Kanea u Real Madrid.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napadač londonskog Tottenhama Harry Kane (24) već neko vrijeme se spominje kao moguće pojačanje europskog prvaka Real Madrida, no njegov trener tvrdi da će klub odbiti ponudu ukoliko stigne ovaj mjesec.

"Kao odgovorna osoba u Tottenhamu rekao bih da ga ne želimo prodati ukoliko stigne ponuda Real Madrida. Ostat će ovdje i morat će to razumjeti", rekao je Mauricio Pochetino za nogometni televizijski program El Chiringuito u Španjolskoj.

"No vidjet ćemo što će biti bude li tražio odlazak kao što su to učinili Luka Modrić ili Gareth Bale. To se do ovog trenutka nije dogodilo", dodao je.

Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski vezni igrač Luka Modrić prešao je iz Tottenhama u Real Madrid 27. kolovoza 2012., samo četiri dana prije isteka ljetnog prijelaznog roka, a to isto je učinio i ofenzivni Gareth Bale na posljednji dan ljetnog prijelaznog roka 2013. godine.

Čitatelji Marce žele Kanea ispred Neymara i Mbappea

U utorak se otvorio zimski prijelazni rok, a napadači španjolskog prvaka Real Madrida nisu bili u formi tijekom prvog dijela sezone. Karim Benzema, koji će zbog ozljede izbivati dva tjedna, zabio je pet golova u 20 utakmica. Publika ga je ispratila zvižducima s travnjaka u posljednjoj utakmici na madridskom stadionu Santiago Bernabeu gdje je Barcelona pobijedila s 3:0 prije jedanaest dana.

U internetskoj anketi sportskih novina Marca, u kojoj je sudjelovalo 100.000 čitatelja, njih 85 posto smatra da se Real Madrid mora pojačati ove zime. Naime, 88 posto sudionika ankete tvrdi da je potreban napadač, dok ostali navode druge pozicije.

Harry Kane, koji je u studenom sudjelovao u pobjedi od 3:1 nad Real Madridom u Ligi prvaka, najpoželjniji je izbor. Njega bi dovelo 34 posto ispitanika, Neymara 23 posto, a Mbappea 14 posto.

"Nadam se da će Kane ostati ovdje puno godina", rekao je Pochettino. "I da će ovdje proslaviti puno golova i pobjeda te osvojiti titulu čemu se svi nadamo", dodao je trener Tottenhama.

Kane je ove sezone zabio 24 gola u 25 utakmica; ukupno je ove kalendarske godine najbolji strijelac Liga petice, a srušio je i 22 godine star rekord Alana Shearera. No s Tottenhamom teško može do trofeja: Spursi se nalaze na petom mjestu u prvenstvu, a u osmini finala Lige prvaka igrat će protiv Juventusa. S Tottenhamom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a njegova cijena bi mogla premašiti 200 milijuna eura.

Zidane: "Zadovoljan sam momčadi koju imam"

"Imamo mogućnost dovesti igrača do 31. siječnja i svašta se može dogoditi", rekao je Zinedine Zidane, trener Real Madrida na konferenciji za medije u srijedu. "Zadovoljan sam momčadi koju imam, ja sam ju kreirao te preuzimam odgovornost za izbor igrača", dodao je.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid je u 2017. osvojio pet titula, najviše u svojoj 115 godina dugoj povijesti, uključujući Ligu prvaka. No trenutno u prvenstvu zaostaje 14 bodova za vodećom Barcelonom uz utakmicu manje.

"Vjerujem svojoj momčadi, istina je da nas boli nakon zadnjeg poraza (protiv Barcelone), no nećemo se predati. Borit ćemo se za sve naslove", rekao je Zidane. Priznao je, međutim, kako je s predsjednikom Florentinom Perezom razgovarao oko transfera.

"Istina je da je došao predsjednik te da smo razgovarali o svemu. Trenutno nećemo dovesti nikoga no kasnije se može svašta dogoditi", odgovorio je upitan o dovođenju napadača tijekom siječnja.

"Može se dogoditi da netko dođe, ali i ne mora. Jedino ne želim da netko napusti momčad. Trener gradi momčad na početku sezone, a ja ću se sa svojim igračima boriti do kraja", zaključio je Zidane koji je na klupi točno dvije godine. Od tada je osvojio osam od mogućih deset naslova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider